ŽIVĚ: Švédsko – Česko 3:5

25. Květen 2024

[shared_counts]

Česká reprezentace jde do semifinálového duelu se Švédskem na domácím mistrovství světa opět bez nemocného útočníka Jakuba Fleka. V brance nechybí Lukáš Dostál. Sestava je tak stejná jako ve čtvrtfinále proti Spojeným státům. V první třetině se spustila gólová přestřelka, když Švédové dvakrát vedli, ale za český tým srovnal nejprve Dominik Kubalík a po něm také David Kämpf. Ve druhé třetině poslal českou reprezentaci do vedení Ondřej Kaše a na 5:2 upravili Martin Nečas a znovu Kubalík, poté snížil Joel Eriksson Ek. Přímý přenos utkání s předzápasovým studiem sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

ŽIVĚ: Švédsko – Česko

„Jakub Flek bohužel hrát nebude,“ potvrdil asistent trenéra Jiří Kalous. Na křídle čtvrtého útoku s centrem Davidem Tomáškem a Ondřejem Beránkem na druhém křídle tak opět dostává prostor Matěj Stránský.

Švédové se zatím na šampionátu prezentovali výbornými výkony. Až dosud hráli v Ostravě, kde vyhráli včetně čtvrtfinále s Finy všech osm utkání, inkasovali jen deset branek a bez úhony přečkali všech 17 oslabení. „Mají velmi dobře poskládanou obranu, ale to platí i o útoku. Jsme si toho vědomi, že mají velmi silný, hvězdný tým a jedním z jejich hlavních prvků je nátlaková hra v útočném pásmu. My se ale soustředíme jako vždy na sebe,“ uvedl Kalous.

u010Cesku00FD olympijsku00FD vu00FDbor ocenil u0160potu00E1kovou za zu00E1sluhy o sport u017Een.uD83DuDC4D https://t.co/p2WXwYa1AR pic.twitter.com/FiBr86ky5e

© 2024 newsroom.cz