Zástupci českého chemického průmyslu se sešli s kandidáty do Evropského parlamentu

24. Květen 2024

[shared_counts]
  1. Zástupci českého chemického průmyslu se sešli s kandidáty do Evropského parlamentu
  • 24.05.2024

Hlavním tématem setkání byla především potřeba zajištění konkurenceschopnosti evropského a především pak českého chemického průmyslu.

„Evropská unie stojí na prahu digitální a zelené transformace hospodářství. Pokud však má dojít k této transformaci při zachování konkurenceschopnosti evropského průmyslu a současně máme snížit závislost na dovozu energií a strategických materiálů, musí být zajištěna konkurenceschopnost evropského, potažmo českého chemického průmyslu,“ uvedl viceprezident Svazu chemického průmyslu ČR Daniel Tamchyna.

Chemický průmysl je klíčový pro výrobu solárních panelů, baterií, elektromobilů, elektroniky, léčiv, hnojiv, polymerů, paliv, maziv, dezinfekcí a dalších oborů, které jsou pro udržení ekonomické stability a růstu evropského hospodářství klíčové.

V souladu s Antverpskou deklarací pro Evropský průmyslový plán, ke které se Svaz chemického průmyslu připojil, jsou specificky významné následující body:

  • Zajistit dostupnost obnovitelné nebo nízkouhlíkové energie,
  • zajistit rovné podmínky s přihlédnutím ke geografické pozici střední Evropy,
  • zajistit stabilní podnikatelské prostředí,
  • zajistit rovné podmínky podpory a konkurenceschopnosti.

„Rádi bychom na toto setkání navázali a na podzim se sešli s nově zvolenými českými europoslanci, abychom s nimi spojili síly a našli tu nejoptimálnější strategii za udržení a budoucnost českého chemického průmyslu, bez kterého se jen těžko obejdeme,“ dodal ředitel Svazu chemického průmyslu ČR Ivan Souček.

Celý text prohlášení Svazu chemického průmyslu ČR k volbám do Evropského parlamentu naleznete v příloze: 2024_04_18_Statement pro CZ MEPs .

Archiv aktualit

Pro obchodní partnery a nájemce

Ostatní

©2023 Spolek pro chemickou a hutní výrobu, a.s. | Správa webu digitalka.cz

Spravovat Souhlas s cookies

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Funkční Funkční Vždy aktivní

Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.

PředvolbyPředvolby

Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.

StatistikyStatistiky

Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.

MarketingMarketing

Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.

© 2024 newsroom.cz