Vsetínští žáci třetí na mezinárodních závodech mládeže

24. Květen 2024

[shared_counts]

Celkem 28 žáků vsetínských základních škol se v minulém týdnu účastnilo v partnerském městě Stará Ľubovňa na Slovensku Mezinárodních sportovních závodů mládeže „PARTNERSTVO 2024“. V celkovém součtu výsledků skončili naši sportovci třetí za domácí Starou Ľubovňou a polským městem Nowy Sącz.

S výjimkou dvou let pandemie koronaviru každoročně pořádají tyto závody partnerská města Vsetína, přičemž se v organizaci se střídají. Ke klání se obvykle přidávají také partnerská nebo spřízněná města měst pořádajících. V letošním roce se utkali vybraní sportovci vsetínských škol ve slovenské Staré Ľubovni s reprezentanty Staré Ľubovně, Noweho Sącze (Polsko), Połaniece (Polsko) a Svaljavy (Ukrajina).

Závody se skládaly ze tří sportovních odvětví – atletiky, chlapecké malé kopané a dívčího volejbalu.

Ve čtvrtek 16. května se mladí sportovci utkali v atletice. Ze zástupců Vsetín dosáhla na prvenství Kateřina Chovancová, která vyhrála běh na 800 m časem 2:32,79 minuty. Stejným výsledkem ji napodobila štafeta na 4x 250 m ve složení Matěj Miklaš, Markéta Kolečková, Matyáš Mališ a Natálie Vašičkou, jíž se povedlo triumfovat časem 2:22,84 minuty. Vsetínští přidali i další medailové pozice. Ve sprintu na 60 m se o druhé místo podělili shodným časem 7,92 sekundy Matěj Miklaš a Matyáš Mališ. Ve skoku dalekém dosáhl na bronz výkonem 522 cm Ivan Merkudinov. V součtu atletických disciplín obsadili vsetínští chlapci druhé a dívky čtvrté místo. Celkově patřilo našim zástupcům druhé místo.

V pátek 17. května došlo na kolektivní sporty. Chlapce čekal turnaj v malé kopané, ve kterém se Vsetínští umístili na čtvrté příčce, a dívky turnaj ve volejbale, v němž vybojovaly hráčky z našeho města druhou pozici.

Celkové hodnocení závodů: 1. Stará Ľubovňa 38 bodů, 2. Nowy Sacz 37, 3. Vsetín 32, 4. Polianec 25, 5. Svaljava 24.

Jana Raszková, tisková mluvčí

© 2024 newsroom.cz