Vista House získala certifikát BREEAM Excellent

16. Duben 2024

[shared_counts]

Vista House získala certifikát BREEAM Excellent

16.4.2024 – Budova Vista House s výhledem na Pankrácké náměstí získala certifikaci BREEAM-In-Use s hodnocením Excellent, která potvrzuje vynikající úroveň z pohledu udržitelnosti a energetické efektivity. Víceúčelová budova tak dokazuje, že přísné BREEAM požadavky nejsou překážkou ani pro starší objekty, pokud se k jejich rekonstrukci přistoupí promyšleně.

Již v rámci přípravy projektu investor, kterým je skupina CIMEX, myslel na technické úpravy a změny, které pomohou např. s úsporami energií, či snazším řízením provozu budovy. Projekt Vista House se dočkal nové plynové kotelny, samozřejmostí jsou dálkové odečty měřidel spotřeby, modernizace MaR, či moderní centrální velín s ústřednou EPS.

„Naše dlouhodobá strategie rozvoje kancelářských budov dokazuje, že i starší budovy mohou nájemcům nabídnout moderní úroveň služeb.,“ říká Alexandra Němcová, ředitelka Asset Management ve skupině CIMEX.

„Díky rekonstrukci objektu na flexibilní kanceláře mo-cha jsme schopni nabídnout zázemí jak pro začínající firmy, tak plně vybavené segmenty o velikosti 300 až 1000 m2 vhodné pro větší nájemce. Nově budova nabízí také dostatek konferenčních prostor, kolárna se sprchou umožňuje dopravu po vlastní ose, venkovní parková úprava láká k odpočinku a bezbariérový přístup do obchodů výrazně usnadňuje vstup s kočárky,“ pokračuje Alexandra Němcová.

Proces spojený se získáním certifikace a splněním standardů BREEAM-In-Use zajistila společnost Savills. „Rekonstrukce má výrazný pozitivní dopad na efektivní správu budovy, a díky tomu jsme schopni optimalizovat její provoz a poskytovat nájemcům lepší komfort a služby,“ doplňuje Igor Gacek, Head of Property Management v Savills, která je zároveň zodpovědná za správu budovy Vista House.

Certifikát BREEAM byl udělen na základě hodnocení devíti kategorií. Hodnocení Excellent znamená splnění vysokých standardů s vlivem na životní prostředí mimo jiné v oblastech jako jsou energetická účinnost, kvalita vnitřního prostředí, nebo použití materiálů s nízkým dopadem na životní prostředí.

Atraktivitu budovy podtrhuje nová nabídka obchodů v přízemí, kde najdete provozovny dm-drogerie markt, PENNY Market, Spokojený pes, DonPealo, kavárnu Simply Cafebar a zanedlouho také květinářství a nabídku hraček. Projekt realizovala stavební společnost SIS Systémy, interiér měla na starost společnost DT Expert.

O Skupině CIMEX:

Skupina CIMEX je privátní investiční skupina zaměřující se na kancelářské, hotelové a rezidenční projekty. Skupina vlastní největší tuzemskou hotelovou síť OREA Hotels & Resorts. V současné době provozuje 20 hotelů v těch nejatraktivnějších lokalitách jako je Praha, Brno, Krkonoše, Šumava, Vysočina a Mariánské Lázně. Do portfolia skupiny patří 13 administrativních budov v Praze a Karlových Varech, vč. konceptu flexibilních kanceláří mo-cha a několik rezidenčních objektů. V USA se skupina zaměřuje na investice do hotelových projektů a luxusního rezidenčního bydlení. Spolupracuje zde s předními světovými odborníky v oblasti hospitality a s nejprestižnějšími hotelovými řetězci jako je Ritz Carlton nebo Four Seasons.

© 2024 newsroom.cz