VAFO Group získává zbývající podíl v německé Allco Tiernahrung, z něhož se stává Vafo.de

09. Květen 2024

[shared_counts]

Praha, 9. května 2024 – Z německé společnosti Allco Tiernahrung se stává Vafo.de. Přední evropský výrobce krmiv pro domácí zvířata VAFO Group získal zbývající podíl v německém rodinném podniku, který se ke skupině připojil v roce 2017. V letošním roce se stane 100% dceřinou společností skupiny VAFO Group působící pod novým obchodním názvem VAFO.de. Za šest let spolupráce dosáhly obě společnosti významných úspěchů.

Skupina VAFO získává zbývající podíl ve společnosti Allco Tiernahrung a do konce roku 2024 se tak stane jediným vlastníkem této prosperující německé společnosti. Pro obě společnosti to představuje významný milník. Společnost Allco, která působí na trhu péče o domácí zvířata již více než 50 let, se stala součástí skupiny v roce 2017. Během více než šesti let spolupráce dosáhly obě společnosti společně mnoha zajímavých úspěchů.

Akvizice otevírá skupině VAFO nové příležitosti na německém trhu. “Německo je pro nás nejdůležitějším trhem v Evropě, kde chceme dále investovat a rozšiřovat naši pozici na trhu. Díky intenzivní práci Jörga Leferse a jeho týmu jsme dosáhli velmi slibných prodejů a upevnili pozici na trhu. Jsem rád, že spolu zůstaneme a v blízké budoucnosti přineseme mnoho inovací,” říká Pavel Bouška, předseda představenstva skupiny VAFO. Rozmanité portfolio značek skupiny nabízí zákazníkům širokou škálu inovativních produktů a prvotřídních služeb.

Jörg Lefers zůstává v čele společnosti VAFO.de: “Vynaložili jsme velké úsilí na uvedení značek VAFO na trh v regionu DACH (Německo, Rakousko a Švýcarsko) a dosáhli jsme širokého povědomí a distribuce hlavních značek Brit a Carnilove. Nyní nastal čas posunout tuto práci na další úroveň”.

Akvizice je v souladu s vizí stálého zvyšování tržního podílu VAFO Group. V době globalizace a digitalizace chce firma přetavit její hodnoty do jednotného vnějšího obrazu, efektivněji a cíleněji řídit komunikaci a být ještě blíže německým zákazníkům, kterým nabízí ještě lepší řešení pro jejich potřeby. V čele týmu společnosti Vafo.de i nadále zůstane dosavadní ředitel Jörg Lefers a manažer prodeje Carsten Weerts. Německý tým bude také brzy schopen nabízet celé portfolio privátních značek ve všech formátech.

VAFO chce i nadále rozšiřovat svou přítomnost a podporovat vlajkové značky Brit a Carnilove, které jsou k dostání po celé Evropě. Po dokončení akvizice plánuje skupina VAFO v Německu nadále intenzivně investovat a pokračovat v expanzi.

O společnosti VAFO Group a. s.

VAFO, česká rodinná firma založená v roce 1994 v Chrášťanech, letos slaví 30 let od svého založení. Již tři desetiletí je společnost uznávaným lídrem na trhu v segmentu prémiových a superprémiových krmiv pro domácí zvířata. Její produktové portfolio zahrnuje suchá a mokrá krmiva, pochutiny a doplňky pro psy, kočky a malá zvířata. V současné době se výrobky VAFO pro domácí zvířata vyvážejí do více než 85 zemí světa a skupina zaměstnává více než tisíc lidí. Strategie společnosti, která je pevně zakotvena v odpovědných obchodních postupech, se vždy zaměřovala na výrobu krmiv pro domácí zvířata s vysoce kvalitními složkami, které skutečně prospívají zdraví domácích zvířat. VAFO má devět výrobních závodů a dceřiných společností v České republice, Finsku, Německu, Švédsku, Polsku, Velké Británii a Estonsku.

O společnosti Allco Pet Food

Rodinná společnost Allco Tiernahrung je německý výrobce vysoce kvalitních a moderních krmiv pro domácí zvířata. Společnost byla založena v roce 1973 a pyšní se používáním kvalitních místních surovin. Od prodeje telecího mléka až po distribuci cizích výrobků a vlastních značek společnost úspěšně identifikuje trendy na trhu a přijímá inovativní opatření k jejich implementaci do svých výrobků.

© 2024 newsroom.cz