V Ostravě se sejdou tuzemské špičky z oblasti financí a investic

06. Září 2024

[shared_counts]

Colors of Finance otevřou klíčová témata budoucnosti. Zaměří se i na hypotéky, dluhopisy či správu majetku

(Ostrava, 6. září 2024) – Lukáš Kovanda, David Marek, David Neveselý, Jana Brodani a Jiřina Nepalová patří k hostům 7. ročníku Colors of Finance, které se postupně staly největší českou konferencí pro finanční profesionály. Kromě skvěle obsazených panelových diskuzí jsou součástí programu přednášky a inspirativní příběhy. Návštěvníkům se tak představí rovněž Václav Jirků, Filip Dřímalka či Albert Čuba. Akce se koná 9. října 2024 v ostravské multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice. Záštitu nad konferencí převzal hejtman Moravskoslezského kraje.

Otázky, které hýbou světem financí, se budou probírat na třech hlavních pódiích. Celkem se akce zúčastní více než 70 řečníků. Většina z nich vystoupí v rámci panelových diskuzí na aktuální témata.

Jiří Cimpel, Jiří Tyleček i Dušan Hradil v zajímavých debatách

Hned první z panelů se bude věnovat klíčovým tématům budoucnosti. O megatrendech, Green Dealu, přijetí eura i cestě od výrobní ekonomiky k vyšší přidané hodnotě promluví přední ekonomové a analytici – Jiří Tyleček, Petr Zahradník, Lukáš Kovanda a David Marek. Poslední zmiňovaný přidává ještě další oblast, které se bude diskuze týkat. Česko je podle něj relativně málo zadluženou zemí ve srovnání s ostatními státy. Nicméně má několik velmi vysokých skrytých dluhů, které bude muset vyřešit, aby se posunula mezi nejvyspělejší země. A právě o nich bude řeč.

Dynamickou výměnu názorů lze očekávat od diskuze zaměřené na trh s dluhopisy. Zúčastní se jí například Martin Dočekal. Podnětné postřehy zazní také v souvislosti s Wealth Managementem. Jiří Cimpel a David Neveselý se v souvislosti s ním budou zabývat efektivními strategiemi pro přenos majetku mezi generacemi.

Důležitým bodem programu bude rovněž panelová diskuze o zajištění se na stáří. V té se setkají Jana Brodani z Asociace pro kapitálový trh či Dušan Hradil z Ministerstva financí ČR.

Setkání předních manažerek, úspěšných podnikatelek a vizionářek se uskuteční v rámci diskuze výstižně nazvané Women Power II: Jak vítězit. K hostům bude patřit Jiřina Nepalová, která založila a dodnes řídí společnost Renomia, a.s.

V dalších panelových diskuzích si hosté posvítí na oblast hypotečního trhu nebo na fondy kvalifikovaných investorů a jejich distribuci. Prostor dostane též panelová diskuze o sociálních sítích. „Mladí lidé hledají finančního poradce nejdříve na Instagramu, YouTube nebo TikToku, až pak míří na Facebook nebo LinkedIn. Finančním poradcům se proto rozhodně vyplatí sledovat trendy, které se týkají sociální sítí,“ říká Tomáš Rusňák, autor vzdělávacího podcastu Hypotécast a jeden z hostů, který se na Colors of Finance zúčastní debaty o sociálních sítích.

Filip Dřímalka poradí, jak uspět v digitálním světě. Inspirativní příběh nasdílí Václav Jirků

Na příležitosti v digitální světě se zaměří Filip Dřímalka. Ve své přednášce kromě jiného doporučí osvědčené aplikace a možnosti využití AI pro práci i osobní život. Podělí se také o klíčové poznatky a nástroje, které pomohou jednotlivcům a týmům vytěžit maximum z nových technologií.

Framework tvorby funkční marketingové strategie přiblíží Radim Uher.

S inspirativním příběhem růstu investiční skupiny Penta vystoupí Václav Jirků. Zároveň z vlastní zkušenosti popíše rozvoj jedné z největších lékárenských sítí v Evropě, která je na trhu už takřka 20 let.

Albert Čuba zavzpomíná na vznik Divadla Mír a promluví o tom, jak se z něj tvůrcům podařilo udělat nejen proslulou divadelní scénu, ale také výraznou značku.

Více než 1 500 návštěvníků a přes 50 vystavovatelů

Velkorysý objekt ostravského Gongu poskytuje dostatek prostoru i pro workshopy, které jsou nedílnou součástí programu konference. Ta je pro účastníky jedinečnou příležitostí ke sdílení zkušeností a navázání kontaktů. Na 1 500 návštěvníků z celé republiky míří do Ostravy nejen za spoustou oborových trendů a podnětů, ale i za možností se osobně setkat s investory, ekonomy a představiteli předních finančních institucí.

Colors of Finance se konají 9. října 2024 v ostravském Gongu. Brány konference se otevírají v 8 hodin. Podrobné informace k akci najdete na webu colors-of-finance.cz.

Žádné další zprávy/články nejsou k dispozici.

© 2024 newsroom.cz