Společnost Huawei uvádí na trh notebook MateBook X Pro s elegantním designem a špičkovým výkonem

10. Květen 2024

[shared_counts]

Praha, 10. května 2024 – Na akci společnosti Huawei Innovative Product Launch v Dubaji spatřil světlo světa také zbrusu nový notebook MateBook X Pro. Laptop se může pochlubit špičkovým výkonem zabaleným do elegantního těla. Perfektně tak propojuje inovativní technologie a estetický design, které nabídnou příjemný uživatelský zážitek při studiu, práci nebo kreativních činnostech. MateBook X Pro je navíc mimořádně lehký a snadno se přenáší. Tento model byl zeštíhlený na 13,5 mm a váží pouhých 980 g. Navíc je vybaven procesorem Intel® Core™ Ultra 93 a disponuje výkonným TDP 40 W.

Elegantní a štíhlý design ve třech barvách

Nový MateBook X Pro je první notebook, který je na obou stranách vybaven čtyřosým CNC s jemným sklonem zakřivení zvaným Skyline Design. Tento design podtrhuje vytříbený vzhled notebooku, který působí elegantně a decentně. Moderní hedvábně hladké kovové tělo notebooku je příjemné na pohled, ale i na dotek. Jeho povrchová úprava je nejen estetický příjemná, ale také funkční. Notebook je vysoce odolný proti poškrábání a z povrchu lze navíc snadno setřít jakékoliv skvrny. Kovové tělo doplňují barevná provedení Morandi Blue, Black a White, která poskytují spojení orientální estetiky a minimalistické elegance.

Lehkost bez kompromisů

Notebooky s nejmodernějšími procesory obvykle nepatří mezi nejlehčí. O málokterém z nich lze tvrdit, že váží méně než 1 kg. Nový MateBook X Pro je však výjimkou. Ten je sice vybaven procesorem nové generace Intel® Core™ Ultra 93, ale i přesto váží pouhých 980 g2 a jeho tloušťka je pouhých 13,5 mm1. MateBook X Pro dosahuje rovnováhy mezi výkonem a lehkostí díky inovativní architektuře Cloud Falcon, která zajišťuje, že vnitřní konstrukce sahá od desky plošných spojů až po jednotlivé komponenty. Modulární deska plošných spojů zabírá méně místa a umožňuje do tenkého těla umístit větší ventilátory, baterie a reproduktory.

Inovativní technologie umožňují vynikající výkon

Procesor nového MateBook X Pro disponuje speciálním systémem odvodu tepla Shark Fin, který je vybaven inovativním 3D designem přívodu a odvodu vzduchu. Díky tomuto designu je v notebooku zajištěno proudění vzduchu ze všech stran. Na desce, která zajišťuje také podsvícení klávesnice, jsou otevřené otvory, které umožňují proudění studeného vzduchu do zařízení přímo z klávesnice. Tím se výrazně snižuje teplota notebooku, ale také samotné klávesnice. Prostorově úspornější architektura Cloud Falcon navíc umožňuje použití větších ventilátorů. Ultratenký modul odvodu tepla Vapor Chamber (VC) navíc k proudění studeného vzduchu z notebooku odvádí teplo.

Vylepšena byla také technologie Super Turbo, a to tak, aby kromě inteligentního zapínání a spouštění softwaru druhé úrovně podporovala dynamickou akceleraci softwaru při náročných úlohách. Renderování videa v Adobe Premiere Pro 4K je tak 1,69x rychlejší, export videa ve Filmora 4K je 2,18x rychlejší a kompilace VSCODE je na MateBook X Pro 1,27x rychlejší než na předchozí generaci. Zvýšena byla také kapacita baterie z 60 Wh u předchozí generace na 70 Wh, což uživatelům umožňuje přehrávat video po dobu neuvěřitelných 11 hodin. Při použití režimu SuperCharge Turbo s výkonem 90 W mohou uživatelé na notebooku pracovat 2 hodiny po pouhých 10 minutách nabíjení.

Displej zobrazí každý detail

Od uvedení řady MateBook na trh si displej s poměrem stran 3:2 získal široké uznání spotřebitelů po celém světě pro svůj vysoký poměr obrazovky k tělu. Nový MateBook X Pro si poměr stran 3:2 proto také ponechal. Pyšní se 14,2palcovou flexibilní obrazovku OLED s poměrem obrazovky k tělu až 93 %, což uživatelům nabídne širší rozsah zobrazení. Obrazovka notebooku nese označení X-True™ Display, jehož rozlišení 3,1K (3120 x 2080) a obnovovací frekvence 120 Hz zajišťuje křišťálově čisté zobrazení jakéhokoliv obsahu. Barevné zobrazení každé obrazovky laptopu MateBook X Pro bylo navíc před dodáním kalibrováno. Pečlivé přesnosti barev je dosaženo v barevných gamutech Adobe RGB, sRGB a P3. Špičkový jas notebooku 1000 nitů a kontrastní poměr 1 000 000:1 zajišťují věrné kontrasty jasu. Zobrazení podobné papíru, které je snadné pro oči, umožňuje inteligentní nastavení barev na obrazovce.

Produktivita a kreativita podpořené umělou inteligencí

MateBook X Pro bez problémů spolupracuje s mobilními telefony, tablety a sluchátky prostřednictvím funkce Super Device. Notebook je navíc podpořen funkcemi na bázi umělé inteligence. Jednou z nich je například funkce AI Search, která podporuje vyhledávání napříč zařízeními a vyhledává klíčová slova i související obsah v dokumentech. Funkce Huawei AI Camera a AI Sound navíc uživatelům poskytnou bezkonkurenční zážitek například při online videohovorech. Díky těmto technologiím je notebook ideálním nástrojem pro produktivitu a kreativitu uživatelů všech profesí.

Cena a dostupnost

Nový notebook MateBook X Pro seženete od začátku června i na českém trhu. Model s procesorem Ultra 7, 6 GB paměti a 1 TB SSD (Solid State Drive) bude k dostání za cenu 49 999 Kč.

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 34letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.

© 2024 newsroom.cz