Specialisté na zažívací trakt míří na konferenci Rožnovský gastroenterologický den

24. Květen 2024

[shared_counts]
  • Pracoviště Ambulance Oddělení LékárnaJak nás najdete Adresa a poloha na mapě Orientační plán nemocnice Jak se k nám dostaneteInformace pro pacienty Informace pro ambulantní pacienty Informace pro hospitalizované pacienty Provozní pokyny na dětském oddělení Spektrum péče Ceník nadstandardních výkonů a služeb nehrazených ze zdravotního pojištění (ceny včetně DPH)Informace pro návštěvy Doporučená doba návštěv na odděleních Informace pro návštěvy pacientů na ARO a Multidisciplinární JIP Informace pro návštěvy dětského oddělení Desatero návštěvníkaKontaktujte nás Telefonní seznam Napište nám

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

O nemocniciNovinky a médiaSpecialisté na zažívací trakt míří na konferenci Rožnovský gastroenterologický den

24.5.2024

Odborníci na onemocnění zažívacího traktu zavítají v pátek 31. května do Rožnova pod Radhoštěm. Vzdělávací a výzkumný institut AGEL společně s Nemocnicí AGEL Valašské Meziříčí zde pořádají již 28. ročník odborné konference Rožnovský gastroenterologický den, která je určena jak lékařským, tak i nelékařským zdravotnickým pracovníkům. Akce zahrne přes 30 odborných přednášek zaměřených na specifické trávicí potíže, metody léčby i komplikace onemocnění zažívacího traktu.

„Účastníci akce se opět mohou těšit na zajímavé přednášky a kazuistiky jak českých, tak i slovenských lékařů, kteří mile rádi využívají naše pozvání na tuto tradiční konferenci,“ říká MUDr. Martin Liberda, odborný garant akce a vedoucí lékař gastroenterologie Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.

Sekce pro nelékařské zdravotnické pracovníky se letos zaměří například na biologickou léčbu nespecifických střevních zánětů, nestandardní přístup k léčbě refluxu, otázku gastroenterologie v přednemocničním prostředí nebo obstrukční defekační syndrom. Nebude chybět ani kazuistika na téma Peutz-Jeghersův syndrom.

Pro lékaře pak budou připraveny například přednášky na téma magneticky navigovaná kapslová gastroskopie, ošetření defektů sliznice trávicí trubice, endoskopická léčba komplikací akutní pankreatitidy nebo aktuální doporučení v léčbě střevní infekce bakterií Clostridioides difficile.

Mezi přednášejícími budou zastoupeni jak zdravotníci Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, tak i přední odborníci z dalších zařízení, a to zejména fakultních nemocnic v Brně, Hradce Králové, Olomouce, Ostravy a Prahy. Své zastoupení budou mít i lékaři ze Slovenska se svými odbornými příspěvky z FN Trenčín a Martin.

„Ani letos nemáme nouzi o nová témata, poznatky a náměty. Náš obor se neustále rozvíjí a díky skvělé spolupráci s kolegy z dalších nemocnic můžeme nabídnout všem účastníkům pestrý program plný aktuálních témat a nových poznatků, který jistě ocení ve své každodenní praxi,“ shrnuje MUDr. Martin Liberda.

Letošní ročník Rožnovského gastroenterologického dne se uskuteční v pátek 31. května od 9.00 hodin v Hotelu Eroplán v Rožnově pod Radhoštěm.

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Věděli jste, že skupina AGEL má svou nadaci? Potřebujete-li pomoc nebo znáte-li někoho, kdo ji potřebuje, obraťe se na NADACI AGEL.

Kontaktujte nás

Zdroj: agel.cz

© 2024 newsroom.cz