Řidiče čekají další dopravní omezení i snížení rychlosti

24. Květen 2024

[shared_counts]

Média » Tiskové zprávy » Řidiče čekají další dopravní omezení i snížení rychlosti

24. května 2024 (pá)

Od příštího týdne čekají řidiče v Olomouci další změny v dopravě. Dvě ulice budou nově zahrnuty do zóny s povolenou maximální rychlostí 30 kilometrů za hodinu, další dvě ulice se na krátký čas uzavřou zcela.

Změna rychlosti se dotkne Krapkovy ulice a třídy Svornosti, uzavírky pak ulic J. Glazarové a Gen. Píky na propojce mezi Norskou a Politických vězňů. Na co se řidiči musejí připravit?

Po Krapkově a tř. Svornosti pomaleji – budou v zóně 30

Od pondělí 27. května dojde ke změně dopravního režimu v oblasti ulic Krapkova a tř. Svornosti. Nově budou zahrnuty do zóny 30. Zóna 30 v této lokalitě tak bude ohraničena ulicemi Foerstrova, tř. Míru, Litovelská, Krapkova a Štítného.

Realizaci úpravy dopravního značení provedou Technické služby města Olomouce, a. s. na základě stanovení vydaného příslušným silničním správním úřadem a po odsouhlasení dopravním inspektorátem Policie České republiky.

Ulici J. Glazarové uzavřou opravy

V minulých dvou letech proběhla oprava části propojující komunikace mezi ulicemi J. Glazarové a Lazecká. Úsek v délce 1,1 kilometru od mostu přes Mlýnský potok v ulici J. Glazarové po okružní křižovatku je opravený. Nyní odbor dopravy a územního rozvoje naváže poslední částí od okružní křižovatky dál k Lazecké ulici. Křižovatka bude po celou dobu stavebních prací průjezdná, úplná uzavírka se bude týkat pouze opravovaného úseku mezi okružní křižovatkou a Lazeckou ulicí. Oprava začne v pondělí 27. května a potrvá do 3. června.

Vozovka bude opatřena novým asfaltobetonovým krytem, dále budou doplněny krajnice a vodorovné dopravní značení. Předpokládané náklady na opravu činí 880 tisíc korun.

Ulice Norská a Politických vězňů čeká nový povrch

Od pondělí 27. května bude z důvodu opravy asfaltobetonového povrchu uzavřena také komunikace propojující ulice Norská a Politických vězňů. Kromě krytu zde budou vyměněny i silniční obruby a předlážděn dvojřádek z žulové kostky u přilehlého parkoviště.

Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky v termínu od 27. května do 17. června. Náklady na opravu činí 1 milion korun.

Fotografie:

| Poslední úprava: 24. května 2024 (pá)

Kontakt

Základní úřední dny a hodiny

Pracoviště magistrátu

© 2024 newsroom.cz