Rekonstrukce sportovního zázemí v HSM pokračuje dle plánu

13. Září 2024

[shared_counts]

Úvodní strana > Město > Pro novináře > Tiskové zprávy

V lednu byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce sportovního zázemí v Horním Starém Městě. Práce jdou podle plánu a hotovo by mělo být v létě příštího roku.

Nové šatny, klubovna, umývárny, ošetřovna, zázemí pro rozhodčí i sklady, a především bezbariérový přístup. To bude výsledek rok a půl dlouhé rekonstrukce. Hotová už je hrubá stavba, nosné konstrukce a příčky. „V tuto chvíli se pracuje na souvrství střechy a provádí se hrubé elektroinstalace. Osazují se nová okna a začalo se už také se zateplením fasády,“ říká Vojtěch Novotný, z Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov.

Rekonstrukci z velké části zajišťuje Sportovní klub Horní Staré Město, a to od architektonické studie, přes projektovou dokumentaci, vydání stavebního povolení až po výběrové řízení na dodavatele stavby. Radnice pomáhá s financováním a stavebním dozorem. „Celá přestavba jde přesně podle harmonogramu. Právě finišují přípravné práce před zimou, aby vše bylo zadělané. Naše softbalistky zatím hostují v areálu na Kryblici, ale už se všichni těšíme, až bude příští rok hotovo a budeme sportovat a soutěžit tady u nás. Zlepší se kultura celého sportování. Rozhodčí i správce konečně budou mít samostatné místnosti, vzniknou nám velké skladovací prostory atd.,“ doplňuje Václav Kosinka, předseda SK HSM. Náklady na rekonstrukci činí necelých 40 milionů Kč. Autorem projektové dokumentace je VOCET Architect, s. r. o. Práce provádí firma Průmstav Náchod, s. r. o., která vyhrála ve výběrovém řízení.

© 2024 newsroom.cz