Program Honors Academia v Mongolsku

13. Září 2024

[shared_counts]
  1. Program Honors Academia v Mongolsku

Program Fakulty podnikohospodářské, Honors Academia, v rámci svého studia navštívil v minulých dnech Mongolsko, konkrétně pak města Erdenet a Ulánbátar.

Hlavním cílem cesty bylo ukázat studentům, jak podniká česká firma na mongolském trhu, jak podnikají místní firmy, porovnat trh český a mongolský, seznámit se s místní ekonomikou a samozřejmě poznat a ochutnat odlišnou kulturu.

Společnost Finep, firemní partner Fakulty podnikohospodářské, působí na mongolském trhu již deset let. Za tu dobu zde společnost vybudovala přes tisíc bytů, založila český pivovar, otevřela restauraci. Zkušenosti, které zde za ta léta získala, se na tyto řádky nevejdou. Ale spolumajitel společnosti Finep a honorární konzul Pavel Rejchrt a manažer mongolských projektů Miroslav Švejda, průvodci celou exkurzí, se o ně se studenty ochotně dělili, ať už to bylo při prohlídce projektu erdenetského sídliště, při návštěvě měděného dolu GOT, který je největším mongolským podnikem nebo v továrně na výrobu kašmíru a koberců Erdenet carpet či při ukázkách tradičního mongolského života.

V hlavním městě pak studenty přijal velvyslanec České republiky, pan Jan Vytopil, který s nimi hovořil na téma současných Česko – mongolských vztahů a o budoucích plánech mezi těmito dvěma zeměmi, projektech minulých a současných a řeč samozřejmě přišla i na školství.

Očekávání před odjezdem na tuto povinnou exkurzi programu Honors Academia byla různá. Ať už se naplnila nebo ne, jedno je jisté: Nikdo neodjížděl touto zemí a kulturou nezasažen.

Vysoká škola ekonomická v Praze

Fakulta podnikohospodářská nám. W. Churchilla 1938/4 130 67 Praha 3 – Žižkov

Děkan fakulty prof. Ing. Jiří Hnilica, Ph.D. tel. +420 224 098 439 e-mail: hnilica@vse.cz

Zdroj: vse.cz

© 2024 newsroom.cz