Pro návštěvníky

22. Duben 2024

[shared_counts]

4 pivovary, 3 nádherná města a pivovarské muzeum

Vydejte se za poznáním historie pivovarnictví nebo své oblíbené pivní značky. Poznejte autentická místa, kde se zrodila legenda Pilsner Urquell, absolvujte Školu čepování piva Gambrinus, ponořte se do historie v Pivovarském muzeu v Plzni nebo prozkoumejte labyrint chodeb v Plzeňském historickém podzemí. Nezapomenutelný den prožijete také v Nošovicích v pivovaru Radegast či v malebném pivovaru, kde se vaří Velkopopovický Kozel. V každém z našich pivovarů vás čeká bohatý program, který potěší každého milovníka piva.

Jediné muzeum svého druhu na světě, které sídlí v původním právovárečném domě z 15. století, je unikátní i rozsahem svých expozic. Stovky unikátních exponátů dokládají historii vaření piva od starověku až po současnost. Seznámíme vás s historií plzeňských hospod, prohlédnete si sladovnu, hvozd, valečku, laboratoř i řadu pivních kuriozit (například nejmenší pivní džbánek na světě).

S téměř 14 kilometry chodeb se Plzeňské historické podzemí řadí k největším historickým podzemním systémům ve střední Evropě. Prohlídkový okruh podzemím je dlouhý zhruba 800 m a prochází v hloubce 9 až 12 metrů pod historickým centrem města Plzně. Poznejte středověký život pod městem a odhalte tajemství autentických nálezů a zákoutí, které podzemí skrývá.

© 2024 newsroom.cz