Prague Lions zahájili sezonu napínavým utkáním s Hamburg Sea Devils

27. Květen 2024

[shared_counts]

Praha, 27. května 2024 – Prague Lions, jediní čeští zástupci v Evropské fotbalové lize (ELF), sehráli v neděli odpoledne úvodní zápas sezony proti Hamburg Sea Devils a nakonec podlehli mořským ďáblům 21-31.

Těsný souboj na stadionu Viktorie Žižkov v Praze rozhodly touchdowny Hamburských mořských ďáblů na obou stranách poločasu. Ani pozdní návrat Prague Lions, kteří v závěrečné čtvrtině skórovali dva touchdowny, nestačil na změnu výsledku napínavého klání.

Utkání bylo doplněno o “halftime show” běžně spojovanou s americkým fotbalem, při níž děti během přestávky předváděli své dovednosti v americkém fotbale.

Přestavěný tým Prague Lions se po proměně v letošní předsezónní přípravě představil v dobrém světle. Klub šel do prvního zápasu sezóny ELF pod vedením nového hlavního trenéra Dana Dische, s novými hráči z USA i celé Evropy a s novým majitelem, americkým investorem Masonem Parkerem.

V dalších zápasech čeká Lions turné po Německu v rámci Východní konference ELF. Nejbližší zápas odehrají 2. června v Berlíně proti týmu Berlin Thunder, 9. června je čekají Munich Ravens a 16. června odvetný zápas proti Hamburg Sea Devils.

Další domácí zápas odehraje tým v Praze 23. června proti Vienna Vikings.

„Jsem hrdý na tým i na všechny v Prague Lions, že pro fanoušky připravili skvělou show,” řekl Mason Parker, majitel a generální manažer Prague Lions. „Na výkonech týmu je již nyní vidět růst oproti loňskému roku a podpora publika ukázala velký potenciál amerického fotbalu v této zemi. Těšíme se na další fázi naší sezóny v Německu v následujících týdnech.”

© 2024 newsroom.cz