Partnerství společností HP a Google při zavádění projektu Starline, který přinese autentičtější komunikaci na dálku

13. Květen 2024

[shared_counts]

Hlavní body zprávy

  • HP navazuje partnerství se společností Google, budou spolupracovat na spuštění projektu Starline
  • Cílem HP je dodávat špičkové komunikační technologie pro co nejvěrnější zážitek při hybridním způsobu práce

Praha, 13. května 2024 – HP navazuje partnerství se společností Google, obě společnosti budou spolupracovat na spuštění projektu Starline. Starline je průlomová komunikační technologie společnosti Google, která nabízí skutečně realistický zážitek z komunikace na dálku. HP bude dodávat špičkové komunikační technologie pro co nejvěrnější zážitek při hybridním způsobu práce. S využitím pokroku v oblasti umělé inteligence, 3D zobrazování a dalších technologií vytvoří Starline jedinečnou, realistickou interakci, která působí více jako společné setkání v jedné místnosti než pouze jako běžný videohovor.

Společnost HP navázala s Googlem partnerství, aby zákazníkům poskytla technologie, s jejichž pomocí budou moci využívat Starline naplno. „Jsme nadšeni, že se můžeme podělit o to, že ve spolupráci se společností Google začneme v roce 2025 komercializovat zážitek Starline se zaměřením na propojení distribuovaných týmů a jednotlivců na pracovišti,“ uvedl Alex Cho, prezident divize Personal Systems společnosti HP Inc. „Jsme hrdí na to, že můžeme být partnery společnosti Google při uvádění této technologie na trh a využívat sílu umělé inteligence k utváření budoucnosti spolupráce.“

Konec nedostatků online komunikace

V době hybridního způsobu práce stále častěji narážíme na bariéry v online komunikaci, například chybějící řeč těla. Značnou část významů a emocí přitom sdělujeme právě prostřednictvím gestikulace a postoje. Pro autentickou komunikaci v hybridním prostředí je důležité poskytovat věrný a komplexní přenos, který bude zachycovat veškeré aspekty komunikace.

Díky expertním znalostem v oblasti výpočetní techniky v kombinaci s investicemi do řešení pro spolupráci od společnosti Poly je společnost HP dobře vybavena k tomu, aby dodávala hardware potřebný pro tento nový a inovativní zážitek. Silná partnerství v oblasti komunikace, audiovizuálních technologií a spolupráce spolu s prodejní silou globální společnosti pomohou přinést jedinečnou zkušenost Starline více lidem po celém světě.

Příspěvek na blogu společnosti Google o partnerství si můžete přečíst zde.

O společnosti HP

Společnost HP Inc. (NYSE: HPQ) je celosvětovým lídrem v oblasti technologií a tvůrcem řešení, která umožňují lidem realizovat jejich nápady a zabývat se věcmi, na nichž jim záleží nejvíc. Společnost HP působí ve více než 170 zemích světa a nabízí širokou škálu inovativních a udržitelných zařízení, služeb a předplatitelských programů pro osobní počítače, běžný i 3D tisk, hybridní práci, hraní her a další. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com.

© 2024 newsroom.cz