Panasonic rozšiřuje podporu NDI u kamer a zjednodušuje tak produkci videa na IP platformách

12. Září 2024

[shared_counts]

Integrace video zařízení do IP sítí je nyní možná s bezplatnými upgrady NDI®

Praha 12. září 2024 – Společnost Panasonic Connect Europe oznamuje, že rozšíří podporu NDI® (Network Device Interface), otevřeného standardu pro připojení video zařízení po síti, na své integrované 4K PTZ kamery (AW-UE40W/K, AW-UE50W/K, AW-HE145 a AW-UE 150W/K) a také na kamerový rekordér AG-CX350 s paměťovou kartou. Aktualizace, které dříve vyžadovaly placenou licenci od společnosti Vizrt NDI AB, budou k dispozici prostřednictvím bezplatné aktualizace firmwaru mezi prosincem 2024 a dubnem 2025, poté budou modely dodávány s předem aktivovaným NDI® .

Bezplatný upgrade aktivuje funkci NDI® jako standardní funkci ve více než 80 000 jednotkách, které se v současné době používají v různých prostředích pro videoprodukci. Vzhledem k tomu, že integrace IP technologie do video zařízení se zrychluje, pomůže tento krok rozšířit ekosystém NDI® a zajistit větší efektivitu a flexibilitu v pracovních postupech produkce videa.

NDI® je otevřený standard pro připojení video zařízení přes IP sítě, který umožňuje použití zařízení s podporou NDI® k vytváření systémů ve standardních gigabitových IP sítích. Zjednodušuje přechod pracovních postupů produkce videa do prostředí IP a umožňuje více zařízením přístup ke všem zařízením s podporou NDI® v síti. Mezi tato zařízení patří přepínače, kamery a mediální servery, které umožňují použití různorodého obsahu ve video produkci. Kromě toho PTZ kamery Panasonic s podporou NDI® , které podporují PoE – řešení s jediným kabelem pro napájení, ovládání a přenos zvuku/videa – výrazně snižují náklady a složitost instalace a kabeláže.

Mezi produkty podporované Panasonic NDI® patří PTZ kamery, jako jsou AW-UE160W/K, AW-UE100W/K a AW-UE80W/K, studiové kamery, jako jsou AK-UCX100 , 4K víceúčelové kamery AW-UB50 a AW-UB102, kompaktní přepínače AV-HSW10 a AV-UHS500 , stejně jako platforma KAIROS IT/IP a zásuvný modul Video Mixer pro Media Production Suite. Společně je lze použít k vytvoření flexibilních a efektivních systémů při produkci IP videa pro širokou škálu potřeb.

Standardizací integrace NDI® napříč svou produktovou řadou se společnost Panasonic snaží pokročit v IP sítích se svými video zařízeními.

O skupině Panasonic Group

Společnost Panasonic Group, která byla založena v roce 1918 a dnes je celosvětovým lídrem ve vývoji inovativních technologií a řešení pro nejrůznější aplikace v oblasti spotřební elektroniky, bydlení, automobilového průmyslu, průmyslu, komunikací a energetiky, přešla 1. dubna 2022 na systém provozních společností, kdy Panasonic Holdings Corporation slouží jako holdingová společnost a pod její hlavičku spadá osm společností. Skupina vykázala konsolidované čisté tržby ve výši 54,12 miliardy eur (8 496,4 miliardy jenů) za rok končící 31. března 2024. Chcete-li se dozvědět více o skupině Panasonic, navštivte: https://holdings.panasonic/global/

O společnosti Panasonic Connect Europe

Společnost Panasonic Connect Europe zahájila činnost 1. října 2021 a vytvořila novou agilní organizaci zaměřenou na B2B.Společnost s více než 400 zaměstnanci pod vedením generálního ředitele Hiroyuki Nishiuma si klade za cíl přispívat k úspěchu svých zákazníků inovativními produkty a integrovanými systémy a službami – to vše s cílem naplnit svou vizi měnit práci, rozvíjet společnost a propojit se s budoucností.

Panasonic Connect Europe má sídlo ve Wiesbadenu a skládá se z následujících obchodních divizí:

• Divize Mobile Solutions Business pomáhá mobilním pracovníkům zvyšovat produktivitu díky řadě odolných notebooků Toughbook, firemních tabletů a handheldů.

• Divize Media Entertainment Business zahrnuje vizuální systémy (Visual System Solutions), která nabízí řadu spolehlivých projektorů s vysokým jasem a kvalitních displejů; a vysílací a profesionální audiovizuální techniku (Broadcast & ProAV), která nabízí inteligentní řešení pro živou produkci z komplexního portfolia zahrnujícího PTZ a systémové kamery, videokamery, IT/IP platformu Kairos, přepínače a robotická řešení, která jsou široce využívána pro živé snímání událostí a sportu a televizní a xR studia.

• Business and Industry Solutions poskytuje technologická řešení na míru zaměřená na maloobchod, logistiku a průmyslovou výrobu s využitím svého jedinečného přístupu Gemba Process Innovation. Jejím cílem je zvyšovat provozní efektivitu a zlepšovat zkušenosti zákazníků a pomáhat podnikům dosahovat co nejlepších výsledků každý den.

• Panasonic Factory Solutions Europe pomáhá realizovat inteligentní továrny díky široké škále automatizovaných řešení, včetně řešení pro výrobu elektroniky, robotických a svařovacích systémů a inženýrství softwarových řešení.

Pro více informací navštivte: https://eu.connect.panasonic.com

Navštivte stránku Panasonic Connect Europe na LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/panasonic-connect-europe/

Další zprávy/články tohoto/těchto zadavatelů

  1. Nové víceúčelové kamery Panasonic 4K popouštějí uzdu kreativitě producentů
  2. Panasonic toughbook 40mk2 představuje revoluci na trhu odolných zařízení s umělou inteligencí
  3. Panasonic Connect oznamuje strategické kapitálové partnerství a založení nové společnosti pro výrobu projektorů
  4. Vzdělávání může být zábava. Když promítáte informace na kouli
  5. Trh s tepelnými čerpadly v EU za 10 let? Nárůst poptávky až na 6 milionů čerpadel ročně!
  6. Zcela nová verze TOUGHBOOKU 40 nabízí využití AI v terénu bez připojení k internetu
  7. Proč jsou uživatelé mobilních zařízení těmi nejlepšími (a zároveň nejtvrdšími) kritiky?
  8. Zatočte s alergeny a pyly v domácnosti pomocí miliard nanočástic
  9. Marketing a PR pro divizi ProAV&Broadcast u Panasonic Connect ve střední Evropě nově vede Branislav Šimkanin
  10. Existuje něco jako perfektní zasedačka? Ano, s projekcí na všechny stěny

© 2024 newsroom.cz