Největší IT událost roku TechEd 2024 představí žhavé novinky oboru a přinese i překvapení

10. Květen 2024

[shared_counts]

Praha, 10. května 2024 – Letošní ročník největší tuzemské IT konference TechEd, která proběhne hybridně ve dnech 21. – 23. května 2024 v Praze, představuje kompletní program. Mezi speakery se objeví přední odborníci české, slovenské, ale i zahraniční IT scény. Z 50 přednášek sedmadvaceti předních českých a slovenských IT odborníků a zkušených lektorů se můžete těšit třeba na následující.

Developer keynote, aneb než nás všechny zahubí AI, Michala Altaira Valáška přinese tradiční developer keynote o tom, co se ve světě .NETu a webového vývoje odehrálo od posledního TechEdu a věštění, co nás čeká v nejbližší budoucnosti. Dále pak v přednášce Co je nového v EF Core 8? Jiřího Činčury se návštěvníci dozvědí co nového přináší a co se změnilo v nové verzi Entity Framework Core, stejně jako .NET, ASP.NET.

Michael Grafnetter ve své přednášce Identita služby v Active Directory prostředí zase ukáže doporučené způsoby konfigurace identity služeb a plánovaných úloh ve Windows. Cílem pak bude dodržení principu minimálních oprávnění a zabezpečení proti odcizení přihlašovacích údajů. Předvede různé bezpečnostní mechanismy, včetně spravovaných účtů služeb, virtuálních účtů služeb, počítačových účtů, technologie Azure Key Vault, DPAPI a virtualizace.

Lukáš Radil pak v přednášce Jak správně do Cloudu? Teorie a praxe migračních projektů aneb šéfe máme asi problém bude mluvit o aktuální problematice migrace do Cloudu. Jak si projekt rozdělit, co dělat a nedělat v jednotlivých fázích a také koho k tomu budete potřebovat. Představí migrační projekty z pohledu architekta a projektového manažera. Jaké nástroje používat, jaká jsou typická rizika a jak je ošetřit, které postupy opravdu fungují, kolik času budete na migraci potřebovat a spoustu dalšího. Čeká vás migrační projekt? Přijďte si poslechnout jaké chyby udělali lidé před vámi a poučit se z nich.

Překvapením Michala Altaira Valáška u stánku v Lounge zóně pak bude představení platformy M5Stack, která nabízí jednoduché programování mikrokontrolerů i pro ty, kdo neradi drží v ruce páječku. Bude se jednat o ochutnávku workshopu, který bude v Microsoftu dne 20. června 2024, kde bude autor v tomto tématu pokračovat.

Se zajímavým tématy z dalších mluvčích vystoupí i například David Alimov, Štěpán Bechynský, Marek Chmel, Robert Haken, Miroslav Holec, Tomáš Jecha, Jiří Kanda, Petr Malášek, Antonín Stoklásek, Petr Košec, Ákos Nagy, Václav Jirkovský, Lubomír Ošmera, Marian Henč, Oldřich Šrubař, Jakub Urban, Petr Vlk a mnoho dalších. Kompletní program a další aktuální informace najdete na teched.cz.

Odborná konference TechEd 2024 proběhne ve dnech 21. – 23. května v Premiere Cinemas Praha Hostivař. Partnery konference jsou Interway, Synology, ALSO Czech Republic. Technologickým partnerem je KPCS a community partnery jsou Microsoft a LLPA.

O společnosti GOPAS, a. s.

Počítačová škola GOPAS je největším poskytovatelem školení v oblasti informačních technologií na českém i slovenském trhu. GOPAS nabízí velké množství kurzů v oblasti programování, IT bezpečnosti nebo databází, ale i základních kurzů jako jsou např. kurzy řady MS Office, a to i v ONLINE podobě.

Gopas.cz

© 2024 newsroom.cz