Na Ministerstvu průmyslu a obchodu byl přijat ministr silnic a dálnic Ghany | MPO

27. Květen 2024

[shared_counts]

Na Ministerstvu průmyslu a obchodu byl přijat ministr silnic a dálnic Ghany

Publikováno:

27.5.2024

Autor:

Odbor mimoevropských zemí

Dne 23. května 2024 na MPO přijal vrchní ředitel Sekce EU a zahraničního obchodu David Müller ministra silnic a dálnic Ghany F. Asenso-Boakye s delegací.

Jednání se zaměřilo na současný stav česko-ghanských hospodářských vztahů a podporu projektů českých firem v této africké zemi. Zejména se jedná o projekt výstavby dvou stovek mostů společnosti Knights a.s. Obě strany se shodly na důležitosti jeho významu a potřebě zdárného dokončení.

Pro Ghanu je přínos projektu v socio-ekonomickém rozvoji země, zefektivnění dostupnosti regionů a napojení místních komunit. Prioritou Ghany je větší industrializace. Sektory pro další spolupráci mezi ČR a Ghanou jsou vedle dopravy dále těžební sektor, vodohospodářství, telekomunikace, kyberbezpečnost, zdravotnictví a zemědělství. Ghana je na osmém místě našeho vývozu do afrických zemí, patří mezi šest nejdůležitějších obchodních partnerů ČR v subsaharské Africe. V roce 2023 byl obrat vzájemné obchodní výměny 27 mil. USD, z toho český vývoz byl 23 mil. USD.

Galerie

© 2024 newsroom.cz