Muže přehodili přes zábradlí schodiště

13. Září 2024

[shared_counts]

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

JIHLAVSKO: Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů

Těžko uvěřitelným způsobem řešili tento týden v Jihlavě konflikt dva muži. Rozepře skončila tak, že přehodili třetího muže přes betonovou zábranu schodiště. Při pádu utrpěl napadený muž zranění hlavy. Útočníkům se policisté dostali rychle na stopu a dopadení tak bylo rychlé, podezřelí muži byli opilí a střízlivěli na záchytce. Oba muži čelí obvinění ze spáchání dvou trestných činů.

Oznámení o pádu muže z venkovního únikového schodiště u jihlavského obchodního centra přijali policisté na začátku týdne kolem druhé hodiny odpoledne. Na místo mířila také zdravotnická záchranná služba. Napadený dvaadvacetiletý muž utrpěl zranění hlavy a po pádu ztratil vědomí, transportován byl do brněnské nemocnice. Policisté provedli šetření a zjistili, že muže shodili dva muži, kteří po napadení z místa utekli. Zjistili jejich popis a začali po nich v lokalitě pátrat. Do hledání se zapojili také strážníci městské policie. Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté. V krátké době strážníci podezřelé muže nalezli na ulici Čajkovského, oba byli pod vlivem alkoholu. Přivolaní policisté u nich provedli dechové zkoušky, při kterých jim naměřili hodnoty přes dvě promile alkoholu. Podezřelé muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Místo činu kriminalisté ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Provedli šetření a shromáždili důkazy.

Policisté oba zadržené muže odvezli po vystřízlivění na oddělení, kde byli umístěni do policejních cel. Komisař následně zahájil jejich trestní stíhání. „Muži ve věku třicet a devětatřicet let byli obviněni z přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví spáchaných ve spolupachatelství,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminalisty. Jak dále dodal, starší z obviněných mužů byl v minulosti již soudně trestán za majetkovou trestnou činnost. Druhý obviněný ještě soudně trestán nebyl. Jeden z nich je z Jindřichohradecka a druhý z Táborska, často mění místo svého aktuálního pobytu.

Muži jsou obviněni z toho, že napadeného nejdříve jeden z nich opakovaně udeřil pěstí, poté ho natlačil na betonovou zábranu ochozu, druhý obviněný muž ho uchopil za nohy a společně ho hodili dolů. Napadený spadl z výšky přibližně dva metry pod schodiště.

Obvinění muži jsou stíháni na svobodě. Po provedení nezbytných úkonů byli ze zadržení propuštěni. Případ policisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Bc. Jana Kroutilová 13. září 2024

vytisknout e-mailem X Corp. Facebook

© 2024 newsroom.cz