Mintos úspěšně dokončil uvádění služeb v Evropě a je nyní dostupný po celém kontinentu

12. Září 2024

[shared_counts]

Berlín – Mintos, multifunkční investiční platforma nabízející jedinečnou kombinaci alternativních a tradičních investičních možností, úspěšně dokončil evropskou expanzi a je nyní plně funkční na celém kontinentu. Od svého založení v roce 2015 platforma přilákala již více než 500 000 uživatelů z celé Evropy. Společnost má povolení dle směrnice MiFID a v současné době spravuje aktiva ve výši více než 600 milionů eur.

Uplynulý rok byl pro Mintos díky oficiálním startům v jednotlivých zemích ve znamení aktivní expanze a upevňování pozice na evropském kontinentu. Dokončení tohoto procesu představuje pro společnost významný milník na cestě k poskytování dostupných, dlouhodobých a rozmanitých investičních příležitostí pro širší okruh investorů.

Vstříc potřebám evropských investorů

Nedávné studie* zdůrazňují nárůst oblíbenosti pasivního investování, zejména v obdobích volatility trhu. Pasivní fondy v růstu předstihují aktivní fondy, přičemž objem spravovaných aktiv se u tohoto typu investičních produktů v posledním desetiletí zvyšuje v průměru o 11 % ročně. Zejména pak v méně stabilních letech, jako byly roky 2018, 2022 a 2023, převýšily čisté toky pasivních fondů ty aktivní o přibližně 470 miliard €. Tento trend je důkazem rostoucí obliby stabilních dlouhodobých investičních strategií.

Poskytování rozmanitých možností investorům

I Mintos se častějšímu upřednostňování pasivních investic přizpůsobuje a nabízí rozmanitou škálu možností určených pro dlouhodobý růst. Díky investicím do úvěrů, dluhopisů, ETF, nemovitostí a Smart Cash nabízí Mintos jedinečný mix alternativních a tradičních investic pro dlouhodobé investory. Drobní investoři tak mohou díky této jedinečné nabídce konsolidovat svá portfolia a snadno spravovat všechny své dlouhodobé investice z jediné platformy.

„Naše expanze po Evropě je významným krokem ke zpřístupnění vysoce kvalitních investičních příležitostí většímu počtu retailových investorů,“ říká Martins Sulte, generální ředitel a spoluzakladatel Mintosu. „Je naším závazkem pomáhat investorům bez ohledu na jejich předchozí zkušenosti diverzifikovat svá portfolia vyváženou kombinací tradičních a alternativních aktiv.“

Pro více informací o možnostech investování do různých tříd aktiv na Mintosu navštivtehttps://www.mintos.com/cs/

Investování do finančních nástrojů je spojeno s riziky.

*Zdroj: McKinsey & Company

Další zprávy/články tohoto/těchto zadavatelů

© 2024 newsroom.cz