Ministerstvo plní slib daný zástupcům odborů, svolalo dvě pracovní jednání

23. Květen 2024

[shared_counts]

Typ hledání ve veřejném rejstříku

Text hledání ve veřejném rejstříku

Typ hledání v insolvenčním rejstříku

Text hledání v insolvenčním rejstříku

Typ hledání v centrálním registru oznámení

Text hledání v centrálním registru oznámení

Aktuality

23. května 2024 se uskutečnilo jednání vedení Ministerstva spravedlnosti a Odborového svazu justice. Na schůzce vedení ministerstva přislíbilo zástupcům odborové organizace zřízení pracovní skupiny k případným změnám platových tabulek v justici. Slib plníme. V pondělí 10. června se pracovní skupina sejde poprvé, ve čtvrtek 13. června se pak uskuteční jednání se zástupci všech stavů a profesí v resortu spravedlnosti.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek pozval zástupce všech stavů a profesí v resortu spravedlnosti, a to na čtvrtek 13. 6. 2024. Zde budou projednány nejen platy administrativy soudů. „Věřím, že se dohodneme na potřebných návrzích řešení mnoha problémů a na společném postupu v jejich prosazování,“ uvedl Pavel Blažek.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek se k dnešní stávce vyjádřil na sociální síti X: „Dnešní stávka je důsledkem oprávněného, desítky let rostoucího pocitu nedoceněnosti specifik v činnosti administrativy v justici. Ke kumulaci rozhořčení se přidala inflace, „zděděný” stav veřejných financí, rostoucí agenda a některá nedorozumění. Přesto věřím, že se situace zlepší. Snažíme se o to, jak jen můžeme. Ne vždy před TV kamerami.“

Pracovní skupinu k případným změnám platových tabulek v justici svolal náměstek ministra spravedlnosti Karel Dvořák na pondělí 10.6.2024.

Vladimír Řepka, tiskový mluvčí Ministerstva spravedlnosti 29. května 2024

Sociální sítě

© 2024 newsroom.cz