MHD Chrudim, Příbram, Nový Jičín, Třinec: Bezplatná doprava při Dnech bez aut

13. Září 2024

[shared_counts]

Kupte si jízdenku

Kde se nacházíte

  • Úvodní stránka
  • Info na cestu
  • Dopravní aktuality
  • MHD Chrudim, Příbram, Nový Jičín, Třinec: Bezplatná doprava při Dnech bez aut

Změny

16. 9. 2024

16. 9. 2024 – 4. 10. 2024

Stalo se už dobrou tradicí, že v září probíhá napříč naší republikou i Evropou Evropský týden mobility. Cílem akcí je zvýšit povědomí o udržitelné mobilitě, upozornit na problémy v dopravě a hledat řešení šetrná k životnímu prostředí. Letošní ročník zastřešuje téma Náš společný prostor.

V některých městech podpořili Týden mobility a Den bez aut nejen doprovodným programem, ale i bezplatnou MHD. V našich spojích se tak nebude po celý týden od 16. do 20. září platit za jízdenky v Novém Jičíně nebo v Třinci. Třinecký magistrát říká, že cílem kampaně je zviditelnit a vyzdvihnout dopravní prostředky jako jsou autobus, vlak nebo kolo. Páteční Den bez aut podpoří i Chrudim a 20. září budou zdejší městské autobusy jezdit pro všechny zdarma. Bezplatně budeme cestující vozit také v Příbrami a to 4. října při Dni městské mobility.

Dlouhodobě se snažíme přispět k ekologizaci dopravy. Na Kladensku jezdí stovka našich plynových autobusů a je tady největší flotila elektrobusů v Česku, na zdejší linky MHD vyjíždí už od léta postupně 18 standardních i kloubových elektrobusů. Naše ekologické autobusy jezdí také v Kutné Hoře nebo v Praze na Brumlovku, a například také v městské dopravě v Bílině, Chrudimi, Trutnově, Novém Jičíně, Přerově, Třinci a na dalších místech. Arriva je největší provozovatelem elektrobusů v Česku, ve své flotile jich teď máme padesát.

V Česku se se svými akcemi na podporu udržitelné a aktivní mobility zapojují obce a také celá řada organizací, například Pěšky do školy, zářijová výzva Do práce na kole, Výzva 10 000 kroků nebo sousedské slavnosti Zažít město jinak.

Sdílejte dopravní omezení

© 2024 newsroom.cz