Městská policie posiluje výkon služby z důvodu očekávaných vydatných dešťů

13. Září 2024

[shared_counts]

Úvodní strana > Média > Aktuality

Od pátku až do noci na pondělí souvisle posilujeme výkon služby o deset dvoučlenných až tříčlenných autohlídek. Díky tomu budeme moci v ulicích pružněji a rychleji reagovat na případné komplikace.

Poříční a pořádková jednotka městské policie budou standardně vybaveny motorovými pilami , které brněnští strážníci často používají pro odklízení škod po silném větru a vytrvalých srážkách.

Strážníci z naší poříční jednotky se budou prioritně pohybovat kolem Brněnské přehrady a k dispozici budou pro zásahy na vodních tocích. Kolegové z tohoto útvaru budou asistovat i dopravnímu podniku při zajištění vynucených omezení v lodní dopravě.

Vedení městské policie se jako jeden ze členů podílí na jednání povodňové komise a v příštích dnech s ní bude v trvalém kontaktu.

V příloze Vám posílám stručný komentář ve formě audia s doporučeními pro veřejnost před očekávanými vytrvalými dešti. Dnes jsem ho v totožné podobě posílal samostatně do rádií, opakovaným příjemcům se tedy omlouvám. 🙂

Pokud byste potřebovali jeho psanou formu, zasílám ji také.

Je dobré předem promyslet, co můžete před vytrvalými lijáky udělat pro sebe i pro svoje okolí. Pro přehled o situaci pečlivě sledujte předpověď počasí a její vývoj. Pohyb venku omezte na nezbytné minimum, obzvlášť v lesních porostech, poblíž vodních toků a v nepřehledném terénu. Upevněte nebo v lepším případě sundejte předměty jako květináče z balkonů, případně ukotvěte nebo schovejte věci volně odložené na pozemku. Parkujte pokud možno na bezpečných místech, tedy ne pod stromy, u potoků a řek nebo u ploch, kde se obvykle tvoří laguny.

Neprojíždějte vozem zatopené cesty a do rychle proudící vody v žádném případě nevstupujte. Pozornost věnovaná dětem by měla být samozřejmostí, pamatujte ale i na svá zvířata a postarejte se o jejich bezpečnost. Pokud bydlíte v záplavovém území, přemístěte cennosti do horních pater, vytvořte si evakuační balíček nebo zavazadlo s nejnutnějšími potřebami, sledujte zpravodajství a mějte při ruce mobil a nouzová čísla.

Určitě není na škodu mít k dispozici balenou pitnou vodu. Myslete taky na své příbuzné vyššího věku případně na své hendikepované blízké a známé a ověřte si, jestli od vás nepotřebují pomoc. (jag)

Zdroj: mpb.cz

© 2024 newsroom.cz