Město Polička – Městský úřad – Tiskové zprávy – Preventivní opatření proti velké vodě pokračují

13. Září 2024

[shared_counts]

ÚvodMěsto a úřadTiskové zprávyPreventivní opatření proti velké vodě pokračují

Preventivní opatření proti velké vodě pokračují

Na základě včerejší výzvy občanům bylo rozdáno do dnešního rána 800 pytlů. Pytle s pískem lze vyzvednout ještě i během dnešního dne, a to opět do 18 hod. v areálu SÚS (areál směr Jedlová u odbočky na přehradu). Občané, kteří jsou nemohoucí a nemohou si pytle vyzvednout mohou zavolat pracovníkům T. E. S. na jedno z těchto telefonních čísel

605 246 744

739 451 219

604 947 881.

Město Polička vyjadřuje velké poděkování všem pracovníkům, kteří se podílejí na této nelehké práci, kdy ve velmi nepříznivých podmínkách venku pytle plní. Velké poděkování zaměstnancům T.E.S. a dobrovolným hasičům.

Upozorňujeme i na možnost využít písek areálu SÚS a napytlovat si vlastní pytle, které si občané přivezou.

Město situaci nepodceňuje, o víkendu i v noci budou zajištěny služby pracovníků T.E.S., Povodňová komise města Poličky bude v pohotovosti i o víkendu. Dále dnes odpoledne bude připraveno zabezpečení budovy Penzionu (speciální desky a pytle u vchodů).

Opětovně apelujeme na občany, kteří bydlí v ohrožených oblastech, aby se připravili na možné ohrožení vodou (např. přeparkovali své automobily, zajistili cenné předměty…).

„Stále dochází k upouštění rybníků v okolí Poličky, kde jsme vytvořili rezervní prostor o velikosti 250 tis. kubíků, což je pro ilustraci objem 10x větší než objem poldru,“ komentuje starosta města a zároveň předseda Rybářského sdružení Vysočina Jaroslav Martinů.

Věříme, že situaci zvládneme.

Aktuální informace budeme i dále přinášet.

Naděžda Šauerová, tisková mluvčí města

13. 9. 2024 (Šauerová Naděžda)

Mohlo by Vás zajímat…

© 2024 newsroom.cz