Lokni si pro své digitální reklamní plochy iCLV v tendru vybral mediální agenturu Geotarget

14. Květen 2024

[shared_counts]

Praha 14. května 2024: Startup Lokni, který provozuje vlastní síť filtračních stanic na českých univerzitách a nádražích, si v tendru vybral mediální agenturu Geotarget. Agentura bude mít na starost reklamu na iCLV plochách, které jsou přímou součástí zařízení, a v mobilní aplikaci Lokni. Platforma Lokni iCLV nabízí v Česku unikátní interaktivní digitální reklamní prostor s jasným zacílením, možností sběru zpětné vazby a přesahem do oblastí jako HR či ESG.

Agentura Geotarget, která se stala vítězem výběrového řízení, bude mít od letošního května na starost efektivní správu reklamy v rámci platformy Lokni iCLV. Tento na českém trhu nový reklamní formát kombinuje digitální plochy na filtračních stanicích Lokni spolu s bannery v mobilní aplikaci.

„Jak se síť našich filtračních stanic na pitnou vodu do vlastní lahve čím dál více rozšiřuje po celé České republice, chtěli jsme spojit síly s partnerem, který bude umět využít její význam a jedinečnost a pomůže nám ji představit co nejvíce firmám,“ říká Martin Václavík, zakladatel startupu Lokni.

Geotarget je od roku 2018 exkluzivním partnerem platformy Blis pro ČR a SR, která se zaměřuje na geolokační reklamu, a zastupuje také společnost Channel Factory, platformu pro on-line reklamu založenou na kontextuální relevanci. Do oblasti digitální reklamy přináší špičkové technologie založené na umělé inteligenci. Spolupráce s Lokni tak doplňuje nabídku řešení a platforem o nový unikátní formát.

„Reklamní prostor, který Lokni nabízí, skýtá řadu příležitostí pro celé spektrum našich klientů. Díky široké síti Lokni nám umožní cílit jak na profilovanou skupinu vysokoškolských studentů, tak i na širší publikum v rámci sítě iCLV na klíčových nádražích. Zároveň jsme rádi, že se můžeme podílet na budování jedinečného produktu s přidanou hodnotou v podobně snížení ekologické zátěže bez nadbytečných plastů,“ dodává Martin Kopecký, ředitel agentury Geotarget.

Lokni svými filtračními stanicemi pokrývá již 75 fakult českých univerzit a 13 vlakových nádraží. Spojuje silnou komunitu téměř 100 tisíc aktivních uživatelů, kterou ve většině případů tvoří studenti vysokých škol napříč nejrůznějšími obory. Denně se v Lokni vytočí 14 000 litrů vody, kterou využije 20 000 uživatelů, celá síť má navíc potenciál oslovit v rámci škol a nádraží 400 tisíc lidí denně.

Celá platforma nabízí prostor s průměrným počtem impresí 10,5 milionu za měsíc a v rámci aplikace CTR převyšující 4 %. Reklamní prostor v rámci Lokni iCLV je ideální pro komunikaci nejen HR témat a náborových kampaní, ale i brandových kampaní na profilovanou cílovou skupinu v podobě studentů. Díky filozofii startupu Lokni, který od svého založení bojuje proti nadměrné spotřebě plastů, se navíc firmám otevírá prostor i k plnění jejich ESG závazků formou zajištění pitného režimu studentů.

„Díky přesnému zacílení reklam jsou studenti zvyklí sdělení na našich plochách číst a vnímat, protože jsou pro ně zajímavá. Firmám se tak otevírají poměrně široké možnosti efektivní komunikace s přesně definovanou cílovou skupinou,“ popisuje Martin Václavík.

Propojení iCLV ploch s bannery v mobilní aplikaci umožňuje firmám lepší interakci se studenty i získávání zpětné vazby například na konkrétní náborové kampaně nebo akce. V rámci vyhodnocení výkonu jednotlivých kampaní pak poskytuje Lokni svým partnerům také ESG reporty např. v podobě počtu PET lahví, ušetřených díky filtračním stanicím Lokni, na kterých firmy inzerují.

© 2024 newsroom.cz