Kurz pro ukrajinské studenty: Transfer zkušeností z plánování rozvoje a obnovy pro města Ukrajiny

27. Květen 2024

[shared_counts]

napsal/a Alžběta Wostra

Komentáře jsou vypnuty

K prvnímu Národnímu rozvojovému dni ČR, dne 25. dubna 2024, začal i projekt pod názvem Posilování kapacity a transfer znalostí na VŠ pro rozvoj postižených oblastí Ukrajiny, který bude v roce 2024 realizovat Institut veřejné správy a regionálních studií Masarykova ústavu vyšších studií na ČVUT v Praze ve spolupráci s O. M. Beketovovou národní univerzitou urbánní ekonomie v ukrajinském Charkově. Hlavní částí projektu bude výukový kurz “Transfer zkušeností z plánování rozvoje a obnovy pro města Ukrajiny”, který bude realizován pilotně 12. – 13. června 2024 pro studenty pobývající v České republice a následně začátkem října pro studenty Beketovovy univerzity v Charkově.

Celý projekt byl zahájen realizací interního workshopu 15. května 2024 s více znalci a organizacemi, kde bylo specifikováno bližší zaměření rozvojových přednášek pro studenty, doktorandy a státní správu, místní hybatele a správce infrastruktury, které by ve svém důsledku měly pomoci stanovit priority a rozvinout činnost při současné i poválečné Ukrajiny postižené devastací území během Ruské agrese.

Tisková zpráva k projektu

Projekt byl finančně podpořen ve výběrovém řízení Ministerstva zahraničních věcí ČR na podporu Ukrajiny a je součástí České rozvojové pomoci.

Nejnovější příspěvky na webu

Zdroj: cvut.cz

© 2024 newsroom.cz