Krajská nemocnice T. Bati získala dotaci téměř 148 milionů korun na obnovu zdravotnického vybavení

20. Květen 2024

[shared_counts]
  • 20. 05. 2024
  • Tisková zpráva

Zlínská krajská nemocnice získala dotaci 147 900 000 korun na pořízení moderního přístrojového vybavení pro diagnostiku i léčbu nádorových onemocnění. Mezi ně patří například magnetická rezonance, mamograf, PET/CT a exoskop.

Projekt „Rozvoj vysoce specializované onkologické péče Krajské nemocnice T. Bati, a. s.“ je financován Evropskou unií z Nástroje pro oživení a odolnost prostřednictvím Národního plánu obnovy ČR. Cílem projektu je rozvoj zdravotnických technologií, podpora inovativní vysoce specializované onkologické péče a rozvoj v oblasti personalizované medicíny.

Realizace projektu přispěje k rozvoji včasné detekce onkologických onemocnění, která do velké míry ovlivňuje úspěch léčby. Zároveň je projekt cílen i na léčebné procesy u detekovaných zhoubných nádorů. Hlavní aktivitou projektu je pořízení moderního přístrojového vybavení pro diagnostiku i léčbu nádorových onemocnění, například magnetické rezonance, mamografu, PET/CT a exoskopu.

Nové technologie zajistí vyšší citlivost a výkonnost přístrojů a zároveň menší negativní dopady na stav pacienta přesnějším cílením i nižšími dávkami škodlivého záření a látek.

Krajská nemocnice T. Bati má statut komplexního onkologického centra. S ohledem na poskytovanou vysoce specializovanou onkologickou péči je nutné nadále rozvíjet, modernizovat i obměňovat přístrojové vybavení pro diagnostiku a protinádorovou i podpůrnou léčbu onkologických pacientů.

Z pohledu KNTB tak bude podporován statut komplexního onkologického centra s odpovídající vybaveností moderními přístroji zajišťujících vysokou úroveň poskytované zdravotní péče.

Projekt „Rozvoj vysoce specializované onkologické péče Krajské nemocnice T. Bati, a. s.“ byl zahájen 25. 4. 2024, ukončen by měl být 31. 12. 2025.

Zdroj: kntb.cz

© 2024 newsroom.cz