Kopřivnice převzala neobvyklý dar

24. Květen 2024

[shared_counts]

Tisková zpráva z 24.5.2024

Město Kopřivnice včera převzalo dar v podobě repasovaného zdravotnického zařízení z Francie. Polohovací lůžka, invalidní vozíky a další pomůcky byly městu nabídnuty panem Larbaoui, který je nezištně distribuuje do různých evropských zemí a nyní oslovil i několik destinací v České republice. Dar bude využit například ve středisku sociálních služeb.

„Pan Mustapha Larbaoui, který v minulosti Kopřivnici navštívil v rámci mezinárodní spolupráce s francouzským městem Trappes, nás kontaktoval s nabídkou bezplatného poskytnutí zdravotnického zařízení a pomůcek. Podobnou nabídku jsme ještě nikdy nedostali, a proto jsme se na ni zpočátku koukali dost skepticky. Ale pan Larbaoui za námi osobně přijel a vše vysvětlil. Dle jeho slov proplácejí francouzské pojišťovny nemocnicím a sociálním zařízením nové vybavení již po několika letech. A proto jeho nezisková organizace toto zařízení repasuje a nabízí jiným zemím. Často jej vozí do Portugalska, odkud jsme získali velmi kladné reference. Jedná se o opravdu krásné vybavení, které lze dále využívat,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí Lenka Galiová.

Vykládka nákladního vozu s pomůckami proběhla včera a zatím je veškeré zařízení uskladněno. „Do včerejška jsme přesně nevěděli, co vlastně přivezou, a proto nemáme do detailů vymyšleno využití. Ale část vybavení bude zřejmě využita pečovatelskou službou, další můžeme nabídnout Charitě či Slezské diakonii. Panu Larbaoui moc děkujeme,“ doplnila Lenka Galiová.

Ing. Mgr. Lucie Macháčkovávedoucí oddělení vnějších vztahůtel.: 556 879 439, 733 145 668lucie.machackova@koprivnice.cz

© 2024 newsroom.cz