Evropský týden mobility opět nabídne i MHD zdarma

12. Září 2024

[shared_counts]

Ve dnech 17. – 20. září se Vsetín jako již tradičně zapojí do kampaně Evropský týden mobility (ETM), která propaguje alternativní způsoby dopravy vhodné pro lidské zdraví a životní prostředí.

„Do této kampaně, zaměřující se na podporu udržitelné mobility, se město Vsetín pravidelně zapojuje prostřednictvím projektu Zdravé město a místní Agendy 21. Věřím, že si Vsetíňáci v čtyřdenním programu najdou to své a aktivní účastí v něm udělají něco pro své zdraví a také pro životní prostředí,“ uvedl místostarosta Pavel Bartoň (ANO 2011) s tím, že na úvod ETM bude v úterý 17. září, ale také ve čtvrtek 19. září bude pro děti z mateřských škol zpřístupněno dopravní hřiště v areálu ZŠ Trávníky. Ve středu 18. září budou moci občané zdarma cestovat městskou hromadnou dopravou.

V pátek 20. září se pak od 9 do 15.30 hodin uskuteční na Dolním náměstí hlavní část kampaně – Den bez aut, na jehož organizaci se spolu s městem Vsetín podílejí Český červený kříž, Masarykova veřejná knihovna, Alcedo – středisko volného času a plavecká škola, městská policie, Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje a Líska.

„Dopolední program bude tematicky zaměřen na děti z mateřských a základních škol, odpolední pro širokou veřejnost. Těšit se můžete na širokou škálu aktivit od zásad bezpečné jízdy na kole, ukázku první pomoci a další preventivní výchovně-vzdělávací aktivity. Program bude dále doplněn například herními prvky a činnostmi pro děti, soutěžemi a kvízy, čítárnou a zpříjemněn Férovou kavárničkou Lísky. Hasiči budou mít ukázky vyprošťování po dopravní nehodě,“ upřesnil místostarosta Bartoň.

Zpracoval: Michal Horský

Více informací: Jana Raszková, tisková mluvčí, tel. 733 784 006

© 2024 newsroom.cz