Etnetera Motion se Škoda Auto rozjíždí kampaň k IIHF 2024

10. Květen 2024

[shared_counts]

Praha, 10. května 2024 – Kreativní agentura Etnetera Motion připravila pro Škoda Auto rozsáhlou kampaň k Mistrovství světa v ledním hokeji 2024, které se po 9 letech koná v České republice. Součástí kampaně jsou také televizní spoty, které vznikaly ve spolupráci s produkcí Darq Studio a režisérem Robertem Hlozem.

Rozsáhlou 360° kampaň pro Škoda Auto připravuje kreativní agentura Etnetera Motion již od ledna tohoto roku. Jejím zadáním bylo posílit vnímání sponzoringu Škoda Auto a hokeje s akcentem na letošní domácí pořádání šampionátu. Neméně důležitým cílem

byla také taktická podpora zvýhodněné hokejové nabídky vozů Drive. Celou kampaň tvoří TV a rádiové spoty, printy a netradiční digitální formáty.

Vrcholem příprav bylo natáčení televizních spotů, které se uskutečnilo na několika lokacích, mimo jiné na Kladně, v Doksech či v Mladé Boleslavi. Televizní spoty režíroval Robert Hloz, který je autorem úspěšného filmu Bod obnovy. O produkci a hladký průběh natáčení se postaralo Darq Studio.

“Bavilo mě ukázat Boba a Bobka tak, jak jsme je ještě nikdy neviděli, odkrýt jejich tajemství a představit druhý tajný život, o kterém nikdo neví. Myslím, že se nám podařilo vytvořit spoty, které budou mezi hokejovou smrští skvěle vyčnívat”, popisuje pozadí vzniku televizních spotů jejich režisér Robert Hloz.

„Letošní spoty jsou protkány filmovým vizuálním stylem, mysteriózností a napínavostí, čímž se odlišují od minulých kampaní “, říká David Böhm, kreativní ředitel Etnetera Motion a pokračuje: „ve třech příbězích sledujeme hokejistu, komentátora a fanoušky,

jak se prostřednictvím domácích hokejových symbolů – Boba a Bobka – dostávají do svých hokejových rolí.”

Mysterióznost je také součástí netradičních digitálních aktivací, v rámci kterých se na známých místech v Česku tak trochu záhadně objevují gigantické hokejové symboly. „Jako první jsme probudili hokejovou horečku v Brně. Krátké video, ve kterém si brněnská šalina dává „fist bump” s velkými rukavicemi po vzoru hráčů slavících gól doslova obletělo svět. Za první dva dny nasbíralo přes 11 milionů views a stalo se v tomto ohledu nejspíše nejúspěšnější podobnou FOOH aktivací v České Republice”, doplňuje Böhm.

Do printové a OOH části kampaně se idea propisuje svým filmovým formátem. „Ona filmovost a mysterióznost se dostává také do klíčových vizuálů, které připomínají filmové plakáty. Objevují se na nich vozy Škoda Auto a jednotliví protagonisté z brandových spotů”, objasňuje David Michálek, Art Director Etnetera Motion.

„Díky zvolené kompozici ‘mozaiky’ podporujeme výpravnější filmový nádech u všech printových výstupů”, zakončuje Michálek.

V taktických spotech už dostávají mnohem větší prostor zvýhodněné vozy Drive, jejichž výbavu komentuje hokejovou hantýrkou známý hokejový expert David Pospíšil. Ten svou komentátorskou roli přenáší i do jednoho z výše zmíněných brandových spotů.

Domácí hokejová jízda se pro české obecenstvo rozjela 6. května na opravdu všech dostupných kanálech.

VIZITKA KAMPANĚ:

Kreativní agentura: Etnetera Motion

Produkční agentura: Darq studio

Klient: Škoda Auto

Mediamix: Televize, Online, Social, Print, Rádio, Out-of-home, PR

Strategy: Pavel Vykydal

Creative Director: David Böhm

Art Director: David Michálek

Idea Maker: Šimon Weiss

Account manager: Monika Zeinerová, Tereza Šnorbert

Graphic designer: Zuzana Soudská, Martin Milota

Režisér: Robert Hloz

Produkční: Kateřina Buzková

ODKAZY:

NESTANDARDNÍ FAKE OOH

  • BRNO:

https://www.instagram.com/reel/C6f-YefA-F-/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh= MzRlODBiNWFlZA==

  • OSTRAVA:

https://www.instagram.com/reel/C6oHUhQtxnG/?utm_source=ig_web_copy_link&ig sh=MzRlODBiNWFlZA==

  • PRAHA:

https://www.instagram.com/reel/C6vdvozgN6W/?utm_source=ig_web_copy_link&ig sh=MzRlODBiNWFlZA==

TV SPOTY

  • fanoušek – https://youtu.be/0fAJVKqL5FE
  • hokejista – https://youtu.be/a4LLPF25S3s
  • komentátor – https://youtu.be/xX5qpV_Ggog

20’’ video taktika

  • https://www.youtube.com/watch?v=2nVEkvMnsIM

© 2024 newsroom.cz