Emirates a DET upevňují partnerství. Společně chtějí v příštím desetiletí zdvojnásobit dubajskou ekonomiku

09. Květen 2024

[shared_counts]

Praha, 9. května 2024 – Dubajský úřad pro ekonomiku a cestovní ruch (DET) a letecká společnost Emirates podepsaly strategické partnerství, které má za cíl podpořit Dubaj jako centrum obchodu, cestovního ruchu a investic a přispět k dosažení cílů dubajského ekonomického programu D33. Tato iniciativa navazuje na dlouholeté partnerství obou subjektů a na jejich úspěchy v oblasti propagace cestovního ruchu.

Dohoda byla podepsána na veletrhu Arabian Travel Market za přítomnosti Jeho Výsosti šejka Ahmeda bin Saída Al Maktúma, předsedy představenstva a generálního ředitele letecké společnosti a skupiny Emirates, a Jeho Excelence Helala Saída Almarrího, generálního ředitele DET. Dohodu podepsali Jeho Excelence Issam Kazim, generální ředitel Dubajské korporace pro cestovní ruch a obchodní marketing (DCTCM), a Adnan Kazim, zástupce prezidenta a obchodní ředitel společnosti Emirates.

Adnan Kazim ke spolupráci s DET uvedl: „Dubaj je díky svému příznivému obchodnímu prostředí, podmínkám a životním standardům již nyní lákadlem pro řadu mezinárodních společností, podnikatelů a rodinných firem. Jsme odhodláni s našimi partnery v DET pozvednout status Dubaje jako globálního ekonomického centra a zviditelnit město v naší síti více než 140 destinací i mimo ni prostřednictvím celé škály propagačních aktivit. Usilovně také pracujeme na rozšiřování naší sítě a konektivity, abychom doplnili již tak působivou obchodní mapu Dubaje. Koordinovaná a robustní strategie společností DET a Emirates podpoří cíle našeho vizionářského vedení, které spočívají ve zdvojnásobení velikosti dubajské ekonomiky v příštím desetiletí a v posílení jejího postavení mezi třemi největšími světovými městy.“

V rámci strategického partnerství budou Emirates i DET propagovat mohutný podnikatelský systém Dubaje, její strategickou polohu, propojení s klíčovými spádovými regiony, politiky a procesy, které jsou příznivé pro podnikání, supermoderní infrastrukturu a ekonomiku založenou na inovacích. Budou se zaměřovat na korporace, nadnárodní společnosti, významné rodinné podniky a globální investory, čímž se Dubaj stane ideálním centrem pro podniky, které chtějí využít podmínky rychle rostoucí ekonomiky.

Partnerství zahrnuje širokou škálu iniciativ, na kterých mohou oba subjekty spolupracovat a vzájemně se doplňovat; patří mezi ně marketingové kampaně, které mají město prezentovat jako hlavní tranzitní bod pro nákladní a osobní dopravu, přístup k široké škále služeb a řešení pro zefektivnění globálních logistických operací, včetně sdílení poznatků o trhu. Dále budou spolupracovat na řadě akcí s cílem posílit vztahy s mezinárodní podnikatelskou komunitou, přičemž Emirates bude na těchto světových výstavách a konferencích vystupovat v roli „Preferred Airline Partner“.

Dubaj se stala jednou z nejdynamičtějších světových ekonomik a centrem pro nadnárodní společnosti, začínající podniky, rodinné firmy a podnikatele zaměřené na růst na Blízkém východě, v Africe a jižní Asii, s celkovou spádovou oblastí čítající více než 1,7 miliardy obyvatel. Dubaj se může pochlubit nejmodernějšími logistickými parky, volnými ekonomickými zónami a dopravními sítěmi, díky nimž je město ideálním centrem pro podniky, které chtějí zefektivnit své dodavatelské řetězce a rozšířit svou působnost v regionu.

© 2024 newsroom.cz