Elektrická hračka „Armbrytningsspel“

12. Září 2024

[shared_counts]

Hlášení RAPEX 37/2024 Elektrická hračka složená ze dvou plastových figurek, které zápasí rukama. Modrá kartonová krabice s plastovým okénkem.

Typ výrobku JTJ03 Kategorie Děti – Hračky a zábav. předměty Riziko Ohrožení životního prostředí

Nebezpečí

Hračka obsahuje nadměrnou koncentraci chlorovaných parafínů s krátkým řetězcem (SCCP) a bis(2-ethylhexyl) ftalátu (DEHP) (naměřená hodnota až 0,49 %, resp. 1,6 % hmotnosti).SCCP přetrvávají v životním prostředí, jsou toxické pro vodní organismy již v nízkých koncentracích a bioakumulují se ve volně žijících zvířatech a lidech, což představuje riziko pro lidské zdraví a životní prostředí.DEHP může navíc poškodit zdraví tím, že může způsobit poškození reprodukčního systému.

Země původu Čína Padělek Ne Rozpor s Výrobek není v souladu s nařízením o perzistentních organických znečišťujících látkách (POP) ani se směrnicí o bezpečnosti hraček. Země záchytu Ohlašující: Švédsko Opatření přijatá v ohlašující zemi Typ hospodářského subjektu, který přijal oznámené opatření: Dovozce Kategorie opatření: Stažení výrobku z trhu Datum vstupu v platnost: 01/05/2024 Datum publikace 13.09.2024

Zdroj: RAPEX – jednotný trh EU

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Zdroj: dtest.cz

© 2024 newsroom.cz