Dua Lipa obsadí koncem května na dva večery pražskou O2 arenu

12. Září 2024

[shared_counts]

Světová popstar Dua Lipa v rámci své „Radical Optimism“ Tour míří poprvé do České republiky, kde 27. a 28. května 2025 odehraje dva koncerty v pražské O2 areně. Vstupenky za cenu od 1 790 Kč půjdou do prodeje v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 20. září 2024 v 10:00, fan klub, Live Nation klub, O2 a Prima+ předprodej odstartují dříve.

© Live Nation

Trojnásobná držitelka cen Grammy a sedminásobná držitelka Brit Awards dnes oznámila, že příští rok vyjede na celosvětové turné „Radical Optimism Tour 2025“, které nabídne více než čtyřicet nových koncertů v Austrálii, na Novém Zélandu, v Severní Americe, Evropě a Velké Británii.

Oznámení turné následuje po očekávaném debutu zpěvačky na Pyramid Stage jako hlavní hvězdy pátečního večera na festivalu Glastonbury 2024 letos v létě. BBC její vystoupení ocenilo slovy: „Dua se trefila do každé značky s přesností někoho, kdo se na tento okamžik připravoval roky.“

Po svém elektrizujícím setu na Glastonbury okamžitě vyprodala dva po sobě jdoucí večery na kultovním londýnském stadionu Wembley, které byly naplánovány na červen 2025. Dua dosáhla nového vrcholu ve své kariéře, přičemž zájem fanoušků je rekordní.

Celosvětové turné podporuje třetí studiové album „Radical Optimism“, které vyšlo 3. května 2024 u Warner Records. Deska se dostala rovnou na první příčku v jedenácti zemích včetně Velké Británie, kde se stala největším albovým debutem britského umělce v roce 2024 a získala nejvyšší týdenní prodeje britské umělkyně od roku 2021. V USA kolekce debutovala na 1. místě v žebříčku Billboard Top Album Sales a na 2. místě v žebříčku Billboard 200, což znamenalo dosud největší prodejní týden. Deník The New York Times jej označil za „album nonstop bonbónků pro uši“, stejně jako časopis Variety, který prohlásil, že jde o „radostný výbuch popového důvtipu“. The New Yorker navíc ocenil, že „instrumentace je zářivá a neproniknutelná a hlavním lákadlem je Lipa“.

Z důvodu omezení přeprodeje vstupenek třetími stranami se management zpěvačky rozhodl distribuovat digitální a fyzické vstupenky kupujícím až 48 hodin před samotným vystoupením.

© 2024 newsroom.cz