Bronz si z Prahy odvezou Švédové, vítězství zařídil dvougólový Grundström

26. Květen 2024

[shared_counts]

Švédové mají po šesti letech další medaili z mistrovství světa. Hvězdný výběr Tre Kronor porazil v souboji o třetí místo Kanadu 4:2. Nerozhodný stav zlomil ve třetí třetině Carl Grundström. Šampionát vyvrcholí finálovým duelem, utkání Švýcarsko – Česko sledujte s předzápasovým studiem na ČT sport a ČT sport Plus od 19:30.

Gól v utkání Švédsko – Kanada: Grundström – 1:0 (13. min.)

V souboji dvou zklamaných a herně nezaujatých týmů se nakonec radovali Švédové, kteří předvedli výsledkový obrat a v závěru rozhodli o těsné výhře.

Nejprve srovnal na 2:2 kapitán Erik Karlsson v 50. minutě a otočku dokonal o čtyři minuty později v utkání dvougólový Grundström, jenž překvapil kanadského brankáře Jordana Binningtona střelou od mantinelu. Pojistku přidal do prázdné brány Marcus Johansson.

Za Kanadu se gólově prosadili Dylan Cozens devátým gólem na turnaji a na průběžných 2:1 upravil Pierre-Luc Dubois. Asistenci si připsal také John Tavares, u kterého akce začala. Pro kapitána javorových listů to byl na turnaji už jedenáctý bod (2+9), čímž vyrovnal Cozensův výkon.

Švédové získali na světovém šampionátu první medaili od roku 2018, kdy byli v Dánsku zlatí. Naopak Kanaďané přišli o sérii cenných kovů, když vyšli po čtyřech ročnících naprázdno.

© 2024 newsroom.cz