Anytime carsharing přiváží do Prahy sdílené skútry

20. Květen 2024

[shared_counts]

Praha, 20. května 2023 – Anytime carsharing aktuálně rozšiřuje své působení a vedle sdílených automobilů přichází s nabídkou sdílených skútrů. Postupně v Praze nasazuje 60 motorových skútrů Yuki Via a Yuki Matrix, zároveň zařazuje do flotily exkluzivní Toyotu BZ.

„Se sdílenými automobily jsme již realizovali již téměř 2,5 milionu pronájmů a lze tedy jistě říci, že dáváme městu a jeho dopravě přidanou hodnotu. Proto jsme se rozhodli rozšířit naši nabídku o pronájmy sdílených skútrů,“ říká Milan Beutl, ředitel Anytime carsharing a dodává: „Naši uživatelé si pochvalují zejména že nemusí pořizovat drahý dopravní prostředek a starat se o jeho neméně náročný provoz. Nemusí platit za nákup pohonných hmot, povinné ručení, servis či výměnu pneumatik, to nyní platí dvojnásob, i pro skútry.“

Co se týče konkrétních modelů, jedná se o Yuki 125i Via a Yuki 125i Matrix. Skútry jsou vybaveny vzduchem chlazenými čtyřtaktními motory o objemu 125 ccm. Model Via má 14ti palcová kola, LCD displej, full led světlomety a USB port pro nabíjení mobilních telefonů. Model Matrix pak 13ti palcová kola a USB port pro nabíjení mobilních telefonů. Oba modely disponují zadním nosičem zavazadel. Via má pro bezpečnu jízdu v úložném boxu v zadní části motorky umístěné dvě helmy, Matrix pak jednu pod sedačkou skútru.

K pronájmu skútru pak stačí, stejně jako u automobilu jednoduchá a intuitivní aplikace v mobilu, přes kterou funguje vše včetně prvního přihlášení a registrace. Pro odemčení a nastartování stačí pouze tato aplikace. Jakmile v aplikaci zahájíte pronájem, zapne se zapalování a v tu chvíli lze použít startér a motor tím naskočí. Oba modely jsou ve sdílené variantě Anytime skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivý a stylový skútr pro každodenní použití a nechtějí utrácet za jeho pořízení a drahé udržování. Po registraci zákazníci v aplikaci vidí dostupné skútry, mohou si je rezervovat, odemknout a zamknout bez klíče.

Co se týče ceny, nabízí minutové tarify od 4,99 Kč/min i tarif na hodinu. K dispozici jsou skútry řidičům s oprávněním k řízení skútrů od 16 let. Díky nabídce pro nové uživatele, lze s Anytime ušetřit. Na první týden nabízí Anytime 50% slevu, která platí pro auta i skútry.

Nově zařadil Anytime do své flotily také prémiové elegantní SUV – elektrickou Toyotu bZ4X. Tento vůz nabízí kombinaci robustního vzhledu a dynamického designu s pokročilým elektrickým pohonem. Je navržena tak, aby poskytovala pohodlí a bezpečnost, a to díky inteligentním bezpečnostním systémům a praktickým prvkům v kabině.

Anytime carsharing vedle nové nabídky sdílených skútrů je přední hráč na poli služeb sdílených automobilů a aktuálně disponuje hybridními vozy Toyota Yaris, C-HR, Corolla Hatchback a Combi a nově také exkluzivní Toyotou BZ. Vše s automatickou převodovkou a parkovací kamerou pro bezpečné a pohodlné parkování. Více informací o službě Anytime naleznete na www.anytimecar.cz.

© 2024 newsroom.cz