AGROFERT Hungária posiluje partnerství s Univerzitou Istvána Széchenyiho, podpoří rozvoj talentů a přinese praxi do výuky

13. Září 2024

[shared_counts]

You are here

  • Home
  • AGROFERT Hungária posiluje partnerství s Univerzitou Istvána Széchenyiho, podpoří rozvoj talentů a přinese praxi do výuky

13. 9. 2024

Koncern AGROFERT dlouhodobě vnímá odpovědnost za rozvoj školství v oborech, v nichž působí. V domovském Česku již dlouhodobě probíhá intenzivní spolupráce např. s Mendlovou univerzitou v Brně a ČZU v Praze, do systému spolupracujících škol patří rovněž přibližně čtyři desítky středních odborných škol a učilišť. Cílem této spolupráce je jednak si zajistit ty nejkvalitnější zaměstnance a zároveň podpořit vzdělávací instituce v jejich nelehké a záslužné práci. Významný krok v této oblasti učinil nyní AGROFERT v Maďarsku , kde s Univerzitou Istvána Széchenyiho stvrdil začátkem září strategické partnerství v oblasti vzdělávání a výzkumu.

Slavnostního aktu, jehož součástí byla i tisková konference za hojné účasti novinářů, se vedle členů představenstva koncernu AGROFERT a Univerzity Istvána Szécsényiho zúčastnil i maďarský ministr zemědělství István Nagy. Ten ocenil spolupráci firemního sektoru s akademickou sférou: „Z univerzit díky tomu přicházejí mladí absolventi, kteří jsou schopni si hned najít práci v zemědělství, a jsou přínosem pro daný zemědělský podnik.“

Univerzita Istvána Széchenyiho spolupracuje s jednotlivými dceřinými společnostmi koncernu AGROFERT v Maďarsku dlouhodobě, a to s IKR Agrár Kft. a Agrotec Magyarország Kft.. Nyní uzavřel AGROFERT s univerzitou dohodu za celý koncern, která má za cíl společně rozvíjet programy a příležitosti, jak v oblasti výzkumu, tak vzdělávání a profesního rozvoje studentů.

„Letos v červnu jsme podepsali memorandum, které není jenom o jednotlivých společnostech koncernu v Maďarsku, ale o spolupráci univerzity a Agrofert Hungária, resp. celém koncernu AGROFERT. Poslouží jako základ pro náš společný výzkum, vývoj a posilování konkurenceschopnosti,“ říká Tünde Bartha, country managerka za AGROFERT Hungária, která má zároveň na starosti řízení rozvoje koncernu ve východní Evropě a v zemích, kde AGROFERT dosud nepůsobil, jako například oblast Balkánu a země Blízkého východu.

Partnerská spolupráce koncernu a univerzity se zaměřuje na posílení vazeb mezi inovativními parky v Győru, Mosonmagyaróváru (Smart Farm) a Zalaegerszegu (ZalaZone) a projektem Bábolna Campus, který je součástí AGROFERTU. Koncern AGROFERT poskytne díky posílené spolupráci studentům univerzity praktické zázemí pro jejich studia a podpoří také činnost mladých vědců zapojených do studentských prací a doktorských programů. Tato spolupráce, podpořená Centrem pro vysokoškolskou a průmyslovou spolupráci a Výzkumným centrem pro zemědělství a potravinářství univerzity přispěje k posílení vzdělávací, vědecké a podnikatelské činnosti univerzity, k rozvoji výzkumné infrastruktury a k podpoře vzniku spin-off a startup společností.

„Další výhodou spolupráce je hlubší propojení teorie a praxe. Agrofert univerzitě poskytne odborníky, kteří seznámí studenty s reálným fungováním firem. Těšíme se na dlouhodobou a úspěšnou spolupráci, která přinese nové příležitosti a inovace pro obě strany,“ říká Petr Cingr, místopředseda představenstva koncernu AGROFERT.

„Dnes už nestačí studentům nabídnout pouze teorii. Pokud jim neukážeme teorii v praxi a neumožníme jim vyzkoušet si to, co se naučili, tak naše vzdělávání nemůže být úspěšné,“ potvrzuje Dr. Tóth Tamás, děkan fakulty univerzity Alberta Kazméra v Mosonmagyarováru.

You are here

  • Home
  • AGROFERT Hungária posiluje partnerství s Univerzitou Istvána Széchenyiho, podpoří rozvoj talentů a přinese praxi do výuky
  • Contacts
  • Download
  • Agrofert Properties
  • AGROFERT Foundation
  • Site map

This is website of the company AGROFERT, a.s., seated on the address Pyselska 2327/2, 14900 Prague 4, ID: 26185610, registered in the Commercial Register maintained by the Municipal Court in Prague, Section B, File 6626th. Company AGROFERT, a.s., is a member of the AGROFERT concern.

© 2024 newsroom.cz