Aktuální povodňová situace

13. Září 2024

[shared_counts]

Vzhledem ke stále se zhoršující předpovědi počasí město Ústí nad Labem zahajuje přípravu protipovodňových opatření.

Rozšířená pracovní skupina zasedala k povodňové situaci v pátek 13. 9. v budově Magistrátu. Na základě rozhodnutí Ústřední povodňové komise je až do odvolání omezen vstup do lesů a parků s ohledem na výstrahu před pády stromů. Tímto žádáme všechny občany o dodržování tohoto opatření.

Aktuální opatření a informace vydané Povodňovou komisí Ústeckého kraje naleznete zde.

Vzhledem k výrazné změně prognózy povodňové situace město přistoupilo k okamžitým přípravám protipovodňových opatření, aby byly veškeré úkony připraveny s dostatečnou rezervou a dopad případných povodní na město byl co nejmenší.

Další zasedání pracovní skupiny je sjednáno na sobotu 14. září. Zde budou na základě aktuální situace řešena další opatření, jako je například navezení a příprava zábran.

Jako první by se navážely zábrany na levý břeh Labe – před nádraží, okolo protipovodňové vany a pod Větruši, což zajišťuje povodí Labe.

Přípravu zábran na pravém břehu Labe (Střekov) zajistí Městské služby dle aktuální prognózy.

Ředitelství silnic a dálnic, které má ve své správě protipovodňovou vanu, již zajistilo její uzavření tlakovým vakem a nadále monitoruje její stav. V případě, že i přes provedená opatření dojde k zatopení vany, bude provoz veden přes Výstupní ulici, která bude zobousměrněna.

Aktuální vývoj můžete sledovat zde.

Zdroj: usti.cz

© 2024 newsroom.cz