International Digital Energy Expo 2024 v Šen-čenu odhaluje budoucnost chytré a digitální energetiky

13. Září 2024

[shared_counts]

Šen-čen (Čína) 13. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) – Veletrh International Digital Energy Expo 2024 (IDEE) se konal v kongresovém centru v Šen-čenu a hostil 412 vystavovatelů a 70.100 návštěvníků. S heslem Chytrá a digitální energetika zítřka na ploše 50.000 metrů čtverečních představil řešení v oblasti obnovitelných zdrojů energie a podpořil celosvětové diskuse o budoucnosti digitální energetiky.

Letošní ročník byl rozdělen do sedmi hlavních výstavních sekcí: systémy elektrické energie, skladování energie, obnovitelná energie, základní komponenty pro skladování energie, digitalizace v energetice, služby energetické podpory a mezinárodní pavilony. K významným vystavovatelům, jako jsou Southern Power Grid a BYD, se připojili technologičtí giganti jako Huawei a Tencent, kteří představili své nejnovější high-tech produkty a služby. Společnost Huawei Technologies představila globální inteligentní mikrosíťové řešení, které je označováno za první a dosud největší inteligentní fotovoltaické řešení na světě. Společnost Tencent Cloud uvedla, že využívá své výhody v oblasti digitálních technologií a poskytuje inteligentní platformu „1+7+N“ pro hráče na trhu v obnovitelné energetiky. Společnost BYD zdůraznila význam integrovaných mikrosíťových řešení kombinujících fotovoltaická úložiště a nabíjecí stanice pro globální rozvoj energetiky a uhlíkovou neutralitu. Společnost Southern Power Grid představila inovace v oblasti umělé inteligence v energetickém sektoru se zaměřením na AGI a vývoj NLP modelu „Da Watt“, který dále podporuje aplikace v oblasti inteligentní energetiky.

Významným bodem zahajovacího ceremoniálu bylo představení tzv. Plánu výstavby průkopnického digitálního města Šen-čen (2024-2030). Šen-čen učinil významné pokroky v oblasti digitální energetické infrastruktury, vybudoval deset vysoce kvalitních zón pro zásobování energií a 550 dobíjecích stanic, čímž překonal počet plynových stanic. Vzhledem k tomu, že míra rozšíření vozidel na obnovitelné zdroje přesahuje 70 %, provedl Šen-čen také první komerční test technologie V2G (Vehicle-to-Grid) na světě, který prokázal její potenciál pro řešení extrémních povětrnostních podmínek a zvýšení odolnosti měst.

Hlavního fóra s názvem „Nové digitální technologie – budoucnost nové energie“ se zúčastnili významní hosté z Číny i ze zahraničí. Prostřednictvím svých projevů a diskuzí se podělili o poznatky o nových příležitostech v oblasti digitálního rozvoje energetiky a aktivně zkoumali nové cesty digitální transformace energetického sektoru. Kromě toho proběhlo více diskusí na témata, jako je digitální energetika, nové energetické systémy, digitalizace nové energie, technologie skladování energie, průmyslové investice a financování a globální nízkouhlíkový průmysl, což podpořilo výměnu znalostí pro dosažení globálních cílů udržitelnosti.

Další informace o International Digital Energy Expo 2024 (IDEE) naleznete na:

https://ideesz.szqfjt.com/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61563835598435

YouTube: https: //www.youtube.com/@IDEE_SZ

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/104142849/admin/dashboard/

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2503898/IDEE.jpg

KONTAKT: Zhiwei Dong, zhiwei.dong@vhall.com

© 2024 newsroom.cz