Colt CZ: Jednání o kontraktu s českou armádou, konzervativní výhled

13. Září 2024

[shared_counts]

Management společnosti Colt CZ včera na konferenčním hovoru poskytl dodatečné informace k hospodaření a výhledu. Za důležité považujeme:

  • Komerční trh v USA je stále charakterizován celkovou stagnací, ale společnosti výrazně pomohl dvouciferný růst prodejů značky CZ, který by měl dále pokračovat.
  • Management České zbrojovky jedná s Armádou ČR o novém kontraktu, který by měl navázat na současnou smlouvu.
  • Společnost nemůže poskytnout konkrétní informace ke spolupráci s ukrajinským státním zbrojařem Ukroboronprom, s nímž navázala transfer technologií na pušky BREN 2, ale podle managementu může být budoucí příspěvek k tržbám „významný“.
  • Společnost navzdory překonání vlastních odhadů na 1. polovinu roku nezvýšila výhled na celý rok, neboť zaujala spíše konzervativní přístup a nevylučuje možné budoucí pozitivní překvapení, tj. překonání výhledu.
  • Současné tempo tržeb při plném začlenění Sellier & Bellot je 23 – 25 mld. Kč ročně, což znamená přiblížení se nebo naplnění cíle managementu mít v r. 2025 tržby 1 mld. EUR. Podle gen. ředitele Jana Drahoty společnost nechce za každou cenu růst dalšími akvizicemi, ale nevylučuje další akviziční činnost při vhodné příležitosti.
  • Management očekává slabší 3. kvartál vůči silnému 2. kvartálu, avšak velmi silné poslední čtvrtletí roku.

Informace poskytnuté na konf. hovoru, především o možném novém kontraktu s Armádou ČR, potenciálu tržeb na Ukrajině a konzervativnímu přístupu k výhledu, hodnotíme pozitivně.

© 2024 newsroom.cz