Zpestřete si podzimní recepty Dýňovým kořením od Vitany

12. Září 2024

[shared_counts]

Praha, 12. září, 2024 — Podzimní počasí znamená jediné — dýňové období je tady! Oblíbenou dýňovou polévku, cheesecake nebo latté si teď můžete připravit i doma. Značka Vitana totiž nabízí Dýňové koření, novinku, která se skvěle hodí ke sladkým i slaným receptům. Koření najdete ve vybraných obchodních řetězcích. Doporučená maloobchodní cena je 24,90 Kč.

Dýňové koření má původ v Americe, kde se používá hlavně při pečení tradičního dýňového koláče. „Zajímavé je, že v dýňovém koření se vlastně samotná dýně vůbec nepoužívá. Jde o směs skořice, zázvoru, muškátového oříšku a nového koření. Dohromady vznikne lehce pikantní kombinace, která skvěle doplňuje právě pokrmy z dýně,” vysvětluje Sabina Farková, vývojářka koření od Vitana. Jde tedy de facto o koření, které zvýrazňuje chuť pokrmů s dýní.

Letošní podzim si tak můžete zpestřit netradičními recepty. Vyzkoušejte třeba domácí dýňové latté — mix espressa, sirupu s příchutí dýňového koláče a napěněného mléka ozdobeného šlehačkou a dýňovým kořením. K tomu se skvěle hodí dýňový cheesecake se zakysanou smetanou a krémovým sýrem*. Dýňové koření ale můžete použít i při přípravě polévek nebo masových pokrmů, hlavně v asijské kuchyni.

O Vitaně

Vitana je moderní potravinářskou značkou, která patří do portfolia společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko. Sortiment Vitana produktů se vyrábí především v Byšicích, Varnsdorfu a Roudnici nad Labem. Vitana se specializuje především na suché, dehydratované potraviny a ochucovadla. Většina lidí má tuto oblíbenou značku spojenou hlavně s kořením, polévkami či bujóny. Současné portfolio je však mnohem širší a zahrnuje také omáčky, rýži, luštěniny, knedlíky nebo pečící přípravky.

Další zprávy/články tohoto/těchto zadavatelů

© 2024 newsroom.cz