Rizika a vymáhání ve Fingoodu nově řídí Roman Lenner

12. Září 2024

[shared_counts]

PRAHA 12. září – Novým šéfem řízení rizik Fingoodu se od září stal Roman Lenner. V nové funkci bude mít na starosti risk management včetně řízení nesplácených investic a vymáhání.

Roman Lenner do Fingoodu přichází z Raiffeisenbank, kde působil v týmu řešícím nesplácené úvěry u velkých korporátních klientů. Řízením rizika a vymáháním pohledávek se zabývá více než 10 let, a to jak pro banky (Raiffeisenbank, Sberbank), tak i pro největší exekutorské úřady i státní správu.

„Těším se, jak budeme naplňovat obrovský potenciál, který se v crowfundingu obecně i v lidech ve Fingoodu skrývá. V ideálním případě chceme problémům se splácením předcházet nastavením férové komunikace a přehledných podmínek při současné kontrole jejich dodržování. Budeme ale rovněž připraveni rychle a efektivně postupovat při vymáhání, a to za využití všech možností, které nám právní řád dává do rukou,“ uvedl Roman Lenner při svém nástupu.

Roman Lenner tráví volný čas nejvíc ve společnosti dvou malých dcer a vipetí slečny, baví jej i sport (lední hokej, florbal) či hra na bicí.

Fingood se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu svého úvěrového portfolia, přes řadu negativních vlivů v české ekonomice se objem klasifikovaných úvěrů u Fingoodu drží u úrovně 5 procent. Důraz proto platforma i nadále klade na kvalitní zajištění investic. Podíl dvou nejlepších kategorií (úvěr zajištěn 100% nemovitostí nebo úvěr zajištěn 100 % kombinací bonitních zajišťovacích prostředků) se v 1. pololetí proti předchozímu období mírně zvýšil a dosáhl 80 % celkového portfolia.

O Fingoodu

Fingood je investiční crowdfundingová platforma, která nabízí investorům zajištěné zhodnocení peněz s pevně stanoveným výnosem. Malým a středním českým firmám přináší férové a flexibilní úvěrové financování pro jejich další rozvoj. Investoři dosud přes Fingood podpořili přes 300 firem, celkový objem investic se blíží 2,5 miliardám korun.

Další zprávy/články tohoto/těchto zadavatelů

© 2024 newsroom.cz