Prestižní konference Mathematical Methods in Economics 2024 na PřF UJEP

12. Září 2024

[shared_counts]
  • Domů
  • Prestižní konference Mathematical Methods in Economics 2024 na PřF UJEP

Přírodovědecká fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP) včera zahájila 42. ročník mezinárodní konference Mathematical Methods in Economics (MME 2024). Tato tradiční a prestižní konference České společnosti pro operační výzkum probíhá ve dnech 11.–13. září 2024.

Organizaci letošního ročníku zajišťuje katedra informatiky Přírodovědecké fakulty UJEP. Konferenční program začal již ve středu 11. září v 10:00 h slavnostním zahájením za účasti vedení univerzity a fakulty společně s předsedou organizačního výboru konference, dr. Hosseinem Moosaeiem z katedry informatiky PřF UJEP.

„Jsme nesmírně hrdí, že se konference MME 2024 může konat právě na naší univerzitě. Představuje jedinečnou příležitost pro výměnu nejnovějších poznatků v oblasti matematických metod v ekonomii a současně posiluje naši roli v mezinárodním akademickém prostředí,“ uvádí dr. Hossein Moosaei, předseda organizačního výboru konference.

Mezi hlavními řečníky fakulta uvítá dva významné odborníky:

– Prof. Panose M. Pardalose z University of Florida, USA s přednáškou na téma „Artificial Intelligence for Economics and Finance“,

– prof. Michala Černého z Vysoké školy ekonomické v Praze, který se zaměří na „Linear Programming: Old and New Results, Old and New Challenges“.

Jedním z klíčových momentů MME 2024 je také soutěž o nejlepší konferenční příspěvek studentů doktorského studia, kterou organizuje Česká společnost pro operační výzkum. Do této soutěže se mohou zapojit všichni doktorandi, kteří na konferenci představí své práce.

„Konference MME 2024 je příležitostí nejen pro odbornou diskuzi na nejvyšší úrovni, ale také pro posílení internacionalizace naší fakulty. Těší nás, že se této akce zúčastní vědci a studenti z celého světa, což podtrhuje význam UJEP v globálním kontextu,“ dodává dr. Regina Herma, proděkanka pro vnější a zahraniční vztahy Přírodovědecké fakulty UJEP.

Konference se koná v budově Centra materiálů, mechaniky a technologií (CEMMTECH) Fakulty strojního inženýrství UJEP a také v budově Centra přírodovědných a technických oborů (CPTO), sídle Přírodovědecké fakulty UJEP.

Více informací, včetně sborníku abstraktů a programu konference, najdete na oficiálních stránkách konference mme2024.ujep.cz .

Jak efektivně využít umělou inteligenci (AI) ve vzdělávání? Jaké výzvy a příležitosti přináší AI do školních tříd? Těmito otázkami se bude zabývat první ročník konference AI 4 Edu, kterou pořádá Přírodovědecká fakulta Univerzity J. E. Purkyně v Ústí na…

Ve čtvrtek 12. září pozve odbornice na měkkýše, malakoložka Lucie Juřičková, všechny mladé zájemce o přírodu do světa chobotnic, krakatic a kalmarů. Přednáška v Muzeu města Ústí nad Labem je součástí cyklu „přátelských setkání s vědou“ Café Nobel, v dě…

Projekty, do nichž je naše univerzita aktivně zapojena, získaly prostor v letošním 3. čísle časopisu ECHO, který je vydávaný pod záštitou Technologického centra Praha. Během rozhovorů s řešiteli projektů došlo k představení projektů INERRANT, Land4Clim…

Dne 28. 6. se na Francouzském velvyslanectví v Praze předávaly tradiční Vědecké ceny pro mladé vědce. V rámci ocenění se předávala i Cena Henriho Becquerela v oblasti jaderného výzkumu, kde se na prvním místě umístila RNDr. Adéla Jagerová. Ph.D. se svo…

Zdroj: ujep.cz

© 2024 newsroom.cz