Starosta Jiří Čunek svolal povodňovou komisi

12. Září 2024

[shared_counts]

Kvůli nepříznivým prognózám ve vývoji počasí, předpokládaným extrémním srážkám a hrozícím povodním zasedla ve čtvrtek 12. září na Městském úřadě ve Vsetíně povodňová komise. Cílem bylo určit místa rozlivu místních vodních toků, nasadit zde hlídky z řad dobrovolných hasičů a pracovníků radnice, aby se mohly včas odstranit naplaveniny a nedošlo k ucpání propustí.

Povodňové komise se zúčastnil také ředitel vsetínského Územního odboru Policie ČR Ladislav Pajdla i zástupci městské policie a hasičského záchranného sboru.

Komise projednala mimo jiné zprávy od meteorologů, zatím z nich vyplývá, že konkrétní stav ohrožení budeme znát v pozdních hodinách pátečního odpoledne a v noci na sobotu. Nicméně jsme vytipovali místa, ve kterých se nejčastěji rozlévají potoky a kde jsou nejčastější problémy s tím, že se toky přehradí nečistotami a stromy. V těchto místech budou hlídkovat dobrovolní hasiči. Byla také vyčleněna technika a pytle s pískem a všechny složky, které budou vzniklou situaci řešit, jsou v pohotovosti,“ informoval starosta Jiří Čunek s tím, že o krizových situacích bude město informovat prostřednictvím webových stránek, sociálních sítí, případně hlášením rozhlasu, které lze následně dohledat na webu města.

„V případě, že dojde k ohrožení osob a majetku by se měli občané obracet na krizovou linku hasičů. Preventivní opatření se proto netýkají profesionálních hasičů, ti budou sloužit při akutním nebezpečí,“ uzavřel starosta Čunek.

VÝSTRAŽNÉ NFORMACE ČESKÉHO HYDROMETEOROLOGICKÉHO ÚSTAVU NALEZNETE ZDE.

Jana Raszková, tisková mluvčí, tel. 733 784 006

© 2024 newsroom.cz