Návrat k tělu a kůži: Ethan James Green a jeho odvážná vize pro kalendář Pirelli 2025

12. Září 2024

[shared_counts]

Svět módy se znovu otřásá v základech, protože Ethan James Green, jeden z nejvyhledávanějších fotografů současnosti, přebírá režii ikonického kalendáře Pirelli pro rok 2025. Po desetiletích, kdy kalendář představoval luxusní a často kontroverzní zobrazení krásy, přichází Green s odvážným návratem k základům – oslavě těla a přirozené smyslnosti. Tento ročník, který nese název „Přehodnocení a odhalení“, se zaměřuje na to, co skutečně znamená krása v dnešním světě.

Ethan James Green, rodák z Michiganu a nyní newyorský módní fotograf, je známý svou schopností zachytit esenciální krásu svých modelů. Jeho fotografie často překračují hranice tradičního portrétu a přinášejí divákovi intimní pohled do světa módy a identity. Pro kalendář Pirelli 2025, který byl vytvořen v ohromujícím prostředí Miami Keys, přinesl Green nejen svoji jedinečnou estetiku, ale i hluboký respekt ke smyslnosti.

„Naše vnímání krásy se od minulosti hodně změnilo. Tento kalendář se vrací ke kořenům a aktualizuje je tím, že ukazuje tělo a kůži jako způsob, jak odhalit pravou podstatu člověka,“ vysvětluje Green. Jeho koncept „Přehodnocení a odhalení“ zahrnuje nejen fotografie modelů na pláži, ale i v ateliéru, kde se klade důraz na různé formy krásy a osobní identitu.

Fotografie pro kalendář byly pořízeny na ikonických plážích Miami Keys i v ateliéru. Green zvolil tuto kombinaci lokací, protože chtěl vytvořit dynamický kontrast a oslavit různorodost krásy.

Od známých tváří po skvosty současnosti

Kalendář Pirelli 2025 není jen o provokativních snímcích. Je také o oslavení rozmanitosti. Mezi modely a celebritami, kteří se před Greenovým objektivem objevili, najdeme známé tváře, jako jsou herečka a aktivistka za práva LGBT+ komunity Hunter Schafer, Jodie Turner-Smith, Padma Lakshmi, Vincent Cassel a John Boyega. Každý z těchto jednotlivců přináší do kalendáře svou unikátní osobnost a příběh, čímž odráží Greenovu vizi o rozmanité kráse.

„Mějte na paměti, že každý model přináší něco jiného. A to dělá tento kalendář tak výjimečným,“ říká Green. Mezi dalšími obsazenými osobnostmi jsou italská zpěvačka a herečka Elodie Di Patrizi, britská herečka Simone Ashley, kterou mohou diváci znát například ze seriálových ság Bridgerton a Sex Education, nebo jihokorejská hvězda Hoyeon.

Na snímcích se objevila i americká modelka Jenny Shimizu. Zvláštní zmínku si zaslouží i dlouholetí Greenovi spolupracovníci, guatemalsko-americká umělkyně Martine Gutierrez a americká modelka a ilustrátorka Connie Fleming, kteří jsou také součástí kalendáře.

Za objektivem stál tým snů

Úspěch tohoto ambiciózního projektu by nebyl možný bez týmu, který Green vytvořil z řady svých dlouholetých přátel a profesionálních spolupracovníků. Stylistka Tonne Goodman, jejíž práce zahrnuje například ikonické obálky Vogue, hrála klíčovou roli při vytváření prostředí, ve kterém se modelové cítili uvolněně a přirozeně. Ruku k dílu přiložil i známý kadeřník Lucas Wilson a vizážistka Fulvia Farolfi, která proslula svými dokonalými bronzovými make-upy.

Set designer Dylan Bailey a jeho „bezchybný vkus“ zajistili, že každá fotografie je vizuálně dokonalá, zatímco Marcs Goldberg, který má zkušenosti nejen jako model, ale i jako set designer, pomáhal s vizuálními přípravami a kreativním procesem na místě.

Nadčasovost a kreativita

Greenova vize pro kalendář Pirelli 2025 se nesoustředí pouze na provokativní zobrazení nahoty, ale i na vytvoření nadčasových obrazů, které budou mít svou hodnotu i za několik desetiletí. „Chtěl jsem vytvořit něco, na co se lidé budou moci dívat i za 20 let a stále to bude relevantní,“ říká Green. Z jeho tvorby je cítit inspirace z klasických edicí, které fotografovali například Richard Avedon a Herb Ritts.

Smyslnost, která přetrvá

Ethan James Green svým pojetím pro kalendář Pirelli 2025 znovu potvrzuje, že je mistrem v zachycování světové krásy. Jeho schopnost vytvořit snímky, které se budou cenit nejen dnes, ale i za desetiletí, je zárukou, že tento ročník kalendáře se stane nezapomenutelným nejen pro tvůrce. Green svým jedinečným stylem a hlubokým respektem k estetice a lidské kráse vybízí k zamyšlení nad významem krásy v současnosti. Green nám ukazuje, že odpověď je jednoduchá a zároveň hluboká. Krása se skrývá v odvaze odhalit své pravé já – ať už v každodenním životě, nebo na stránkách kalendáře. Je to příběh o upřímnosti, zranitelnosti a síle být sám sebou.

Kalendář Pirelli 2025, který bude oficiálně představen v listopadu v Londýně, slibuje nejen vizuální potěšení, ale i hluboký umělecký zážitek. Greenova práce v tomto prestižním projektu opět potvrzuje jeho místo mezi elitními fotografy a přináší nový pohled na krásu v dnešní době.

Kalendář Pirelli 2025 brzy uvidíte všude kolem sebe. Nebude jen v módních časopisech, ale pronikne i do vašeho běžného dne. Jeho nádherné fotky vám budou připomínat, že krása a smyslnost nikdy nevyjdou z módy. Ať už jste kdekoli, tyto obrázky vás překvapí svou přítomností a připomenou vám, co je v životě opravdu důležité a krásné.

Významná historie a přítomnost kalendáře Pirelli

Kalendář Pirelli má za sebou dlouhou a prestižní historii, která sahá až do roku 1964. Od svého vzniku se stal symbolem umělecké fotografie a reprezentace krásy v módním světě. Při jeho tvorbě se střídali nejvýznamnější fotografové, jako Richard Avedon, Helmut Newton či Annie Leibovitz. Tento rok byl vybrán nadaný fotograf Ethan James Green, aby vytvořil jedinečné fotografie.

Kalendář Pirelli je známý nejen svou exkluzivitou, ale i svým přínosem k filantropii. V České republice se jeho jediný výtisk každoročně draží na podporu Masarykova onkologického ústavu. Tento aspekt dodává kalendáři další dimenzi, která spojuje umění s dobročinností a činí z něj cenný sběratelský artefakt.

O společnosti Pirelli:

Společnost Pirelli, založená roku 1872, je předním světovým výrobcem pneumatik. Specializuje se na spotřební pneumatiky pro automobily, motocykly a jízdní kola včetně souvisejících služeb. S vyspělou technologií a více než 3 900 homologacemi od předních automobilových výrobců se Pirelli etablovala jako lídr v segmentu high-value pneumatik. S více než stoletou historií v motorsportu je Pirelli zapojena do více než 350 soutěží. Je „spolusponzorem“ týmu Luna Rossa Prada Pirelli, globálním partnerem FC Internazionale a podporuje zimní sporty a dobrodružství navigátora Ambrogia Beccaria. Kromě toho Pirelli vydává kalendář zachycující společenské změny, provozuje umělecký prostor Pirelli HangarBicocca a prostřednictvím své nadace se stará o kulturní dědictví společnosti. Pirelli je oceněna za svůj závazek k udržitelnosti a zařazena do významných indexů, včetně Dow Jones World a Europe Sustainability.

Další zprávy/články tohoto/těchto zadavatelů

© 2024 newsroom.cz