NZM Valtice zve na květinovou Barevnou inspiraci s naučnou hrou o hmyzu. TISKOVÁ ZPRÁVA – Národní zemědělské muzeum, s. p. o.

17. Květen 2024

[shared_counts]
  • Úvod
  • Pro média
  • Tiskové zprávy
  • NZM Valtice zve na květinovou Barevnou inspiraci s naučnou hrou o hmyzu. TISKOVÁ ZPRÁVA

NZM Valtice zve na květinovou Barevnou inspiraci s naučnou hrou o hmyzu. TISKOVÁ ZPRÁVA

Datum vydání: 17. 5. 2024

Barevná inspirace – pelargónie

Jak správně pěstovat balkonové květiny a jak je ochránit proti škůdcům?

Národní zemědělské muzeum ve Valticích připravilo výstavu květin Barevná inspirace společně s naučnou hrou o hmyzu pro děti. Ke květinám můžete přijít na nádvoří zámku přičichnout od 1. června a pak po celé léto až do 30. září.

Na jaké květiny se návštěvníci mohou těšit? „Určitě na barevné petúnie, bohaté pelargónie, svými květy ohromující lantany, drobné roztomilé lobelky nebo dominantní fuchsie – tyto a mnohé další květiny provoní a rozjasní nádvoří muzea. Dozvíte se o jejich nárocích na pěstování a co udělat proti případným škůdcům, aby vaše balkony, terasy a zahrady vydržely barevné po celé léto,“ zve na akci ředitel NZM Vilém Křeček.

A co bude připraveno pro děti? Malé návštěvníky čeká naučná hra s modely hmyzu v nadživotní velikosti ukrytými mezi květinami. Pomocí QR kódu se mohou dozvědět zajímavosti například o slunéčku sedmitečném či kudlance nábožné. Kromě toho se mohou také naboso projít po pocitovém chodníku, ať je těch vjemů více, nejen vizuálních a čichových.

Výstava květin probíhá ve spolupráci se Zahradním centrem Malinkovič – Důbrava s.r.o., ve kterém je možné si vystavené květiny také následně zakoupit.

Národní zemědělské muzeum Valtice je otevřeno denně od 9 do 17 hodin včetně svátků.

Vstupné Vstup pro děti a mládež do 18 let je zdarma a platí do všech expozic a výstav muzea.

Vstupenka do zámku Valtice (na prohlídky Hlavní reprezentační okruh a Knížecí byt) platí i pro vstup do muzea.

Národní zemědělské muzeum je státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem zemědělství. Zabývá se zejména tematikou zemědělství, lesnictví, myslivosti, rybářství, zahradnictví, potravinářství, zpracování zemědělských produktů, vývoje venkova a kulturní krajiny. Národní zemědělské muzeum má kromě hlavní výstavní budovy v Praze také dalších pět poboček – Čáslav, zámek Kačina, zámek Ohrada, Valtice a nově otevřené muzeum v Ostravě. Jednotlivé pobočky jsou zaměřeny tak, aby svou vědecko-výzkumnou, akviziční a prezentační činností komplexně pokrývaly zemědělství a jeho příslušné obory v celé šíři. Muzeum Valtice se věnuje především vinařství, zahradnictví a ochraně krajiny. V roce 2018 a 2019 prošla budova muzea rozsáhlou rekonstrukcí a vznikly zde tři nové interaktivní expozice. Tato realizace získala třetí místo za Muzejní počin roku v rámci cen Národní soutěže muzeí Gloria musaealis 2019.

Více na www.nzm.cz.

Národní zemědělské muzeum tiskové oddělení – Tereza Plavecká

Tel.: +420601065460

tiskove@nzm.cz

www.nzm.czfacebookXinstagram

Zdroj: nzm.cz

© 2024 newsroom.cz