Umělá inteligence pomůže zaměstnavatelům nejen ve výrobě a službách

28. Květen 2024

[shared_counts]

Praha 28. května 2024 (PROTEXT) – Česká republika je první zemí světa, která rozšířila podmínky pro získání mezinárodně platných ECDL/ICDL certifikátů uživatelských digitálních kompetencí uznávaných (nejen) na trhu práce o znalosti a dovednosti spojené s využíváním nástrojů podporovaných technologiemi umělé inteligence.

O mezinárodním konceptu ECDL/ICDL

ECDL/ICDL – European, resp. International Certification of Digital Literacy and Digital Skills je celosvětově rozšířený vzdělávací a certifikační koncept v oblasti digitálních kompetencí, který vznikl za podpory Evropské komise v polovině 90. let minulého století.

Koncept ECDL/ICDL definuje mezinárodní standardy (minimální vzdělávací obsah) v podobě tzv. ECDL sylabů. Tyto sylaby pokrývající celou škálu oblastí, ve kterých jsou digitální technologie využívány a jsou průběžně na mezinárodní úrovni aktualizovány. Koncept ECDL/ICDL zároveň určuje metodu, jakou jsou digitální kompetence objektivně a nezávisle ověřovány. Tato metoda je založena na praktických zkouškách prováděných s využitím běžné výpočetní techniky v reálném programovém prostředí.

Zkoušky dle konceptu ECDL/ICDL jsou mezinárodně uznávané, celosvětově procesně standardizované, objektivní a nezávislé na konkrétní výpočetní technice a programovém vybavení. V celém světě se využívá jednotné a pravidelně aktualizované databáze testových úloh. Úspěšní absolventi zkoušek mohou získat některý z ECDL/ICDL certifikátů, které mají časově neomezenou mezinárodní platnost.

Kontakt:

Ing. Jiří Chábera, MBA, manažer vzdělávacího a certifikačního konceptu ECDL/ICDL pro ČR, ČSKI, CertiCon a.s.

jiri.chabera@ecdl.cz, +420 224 904 242, www.ecdl.cz, www.facebook.com/ECDLCZ, www.linkedin.com/company/ecdlcz

© 2024 newsroom.cz