Famózní Robertson skolil Edmonton hattrickem a poslal Dallas do vedení v sérii

28. Květen 2024

[shared_counts]

Nezapomenutelný večer má za sebou Jason Robertson. Čtyřiadvacetiletý Američan se ve třetím utkání finále Západní konference NHL blýskl hattrickem, kterým pomohl Dallasu k vítězství na ledě Edmontonu 5:3. Stars proto vedou v sérii 2:1 na zápasy. Oilers k úspěchu nestačily ani dva body hvězdného Connora McDavida.

Jason Robertson oslavuje se spoluhráči z Dallasu gól v play-off NHL

zdroj: REUTERS

Edmonton do zápasu vstoupil výborně. Hned ve 3. minutě trefil McDavid na hranici brankoviště Zacha Hymana a po jeho teči zapadl puk do sítě. O dalších pět minut později už to bylo 2:0. Mattias Ekholm prokroužil útočné pásmo, našel McDavida a ten z bezprostřední blízkost podruhé dotlačil puk za Jakea Oettingera.

Úvod druhé části ale patřil hostům. Dvěma góly nejprve srovnal Jason Robertson a v čase 29:08 poslal Dallas poprvé do vedení Wyatt Johnstone. Nejlepší střelec Stars ve vyřazovacích bojích si našel odražený puk a poslal ho do odkryté části branky.

Oilers nicméně ještě ve druhé třetině zásluhou Adama Henriqua srovnali. V polovině třetího dějství však vzal opět osud zápasu do vlastních rukou Robertson, který v 52. minutě nachytal Skinnera pokusem z brankové čáry a zaznamenal první hattrick v bojích o Stanley Cup.

Druhou výhru Stars v sérii pečetil při power-play domácích obránce Miro Heiskanen. Český útočník Radek Faksa se do sestavy Dallasu nevešel.

Branky: 3. Hyman, 8. McDavid, 40. Henrique (C. Brown) – 26., 29. a 52. J. Robertson, 30. W. Johnston, 59. Heiskanen. Střely na branku: 30:22. Diváci: 18 347. Hvězdy zápasu: 1: J. Robertson (Dallas), 2. McDavid (Edmonton), 3. Hintz (Dallas). Stav série: 1:2.

© 2024 newsroom.cz