Přehled událostí ze dne 26. května 2024

26. Květen 2024

[shared_counts]

Úvodní strana > Média > Tiskové zprávy

Přehled událostí ze dne 26. května 2024

Žena odmítla muži prodat pivo, údajně vytáhl nůž a sevřenou dlaní prý rozbil okénko její fabie. Strážníci dopadli opilého řidiče, nadýchal bezmála dvě a půl promile. Strážníci pomáhali osmadevadesátileté seniorce nebo muži, který nadýchal více než 4,5 promile.

Žena odmítla muži prodat pivo, údajně vytáhl nůž a sevřenou dlaní prý rozbil okénko jejího auta

Ve správný čas na správném místě byla v noci na pátek hlídka městské policie. Při kontrole Cejlu totiž zahlédla muže, který právě zaútočil na škodovku odjíždějící z parkoviště. Strážníci okamžitě přispěchali řidičce na pomoc a zajímal je důvod mužovy agrese. Jednačtyřicetiletá žena jim vysvětlila, že pracuje jako prodavačka v jedné z místních prodejen. Devětapadesátiletý muž si tu chtěl koupit pivo. Žena mu ho ale odmítla prodat s vysvětlením, že zavírá, což muže údajně velmi rozčílilo. Sprostě jí prý nadával, a dokonce se údajně pokusil napadnout její známé, kteří se ženy zastali. Poté, co společně s nimi nasedla do auta a chtěla odjet, rozzlobený muž údajně vytáhl zalamovací nůž a sevřenou dlaní, ve které ho držel, rozbil zadní okénko u spolujezdce. Muž se k poničení skla se přiznal. Hájil se tím, že dostal nervy. Nůž, kterým podle majitelky vozidla způsobil přibližně šestitisícovou škodu, měl stále u sebe. Strážníci následně provedli dechovou zkoušku s výsledkem více než 1,5 promile. Když přivolaní republikoví policisté vyloučili spáchání trestného činu, předali strážníci případ s podezřením na narušení občanského soužití úředníkům. (ms)

Strážníci dopadli opilého řidiče, nadýchal bezmála dvě a půl promile

Čerpací stanici v Bohunicích si v noci na neděli vybral ke své návštěvě dvaadvacetiletý řidič škodovky. K jeho smůle tu ve stejnou dobu byli také strážníci, kteří tu prověřovali oznámení. Hned si všimli, jak mladík nejistě vystoupil z auta a vrávoravou chůzí zamířil k provozovně. Hlídka nabyla dojmu, že by mohl být opilý. Jakmile tedy mladý muž opětovně usedl za volant a rozjel se, strážníci ho zastavili a vyzvali k provedení dechové zkoušky. Řidič však nedbal jejich pobídek a opakovaně se snažil vzdálit. Když rychlou chůzí začal odcházet, museli ho strážníci spoutat. Hned nato se muž hlídce městské policie přiznal, že před jízdou pil alkohol a souhlasil s provedením dechové zkoušky. Displej přístroje ukázal hodnotu bezmála 2,5 promile. Strážníci tedy přivolali republikové policisty a muže podezřelého ze spáchání trestného činu jim předali. (ms)

Strážníci pomáhali osmadevadesátileté seniorce nebo muži, který nadýchal více než 4,5 promile

Strážníci pomáhali osmadevadesátileté ženě, která v noci na sobotu upadla ve svém bytě v severní části města a nedokázala vstát. Hlídku si seniorka přivolala zmáčknutím tísňového tlačítka a strážníky instruovala, že jim náhradními klíči otevře byt její sousedka. Strážníci se ubezpečili, že seniorka není zraněná, pomohli jí zpátky na nohy a doprovodili do postele. Žena opakovaně lékařské ošetření odmítala, případ se tedy obešel bez zákroku lékařů.

To bohužel neplatilo pro silně opilého muže, kterého strážníci našli v sobotu večer při kontrole Zvonařky ležet na chodníku. Byl sice při vědomí, ale s hlídkou nebyl schopný komunikovat. Když strážníkům nadýchal přes 4,5 promile, obratem přivolali záchrannou službu. Zdravotníci pak muže po prvotním ošetření převezli sanitkou do nemocnice. (ms)

Tisk stránky

Vytvořeno 26.5.2024 9:22:36 | přečteno 0x | marketa.skrivankova

Zdroj: mpb.cz

© 2024 newsroom.cz