Spilková na turnaji ve Francii zapsala dělené páté místo

25. Květen 2024

[shared_counts]

Klára Davidson Spilková obsadila dělené páté místo na Ladies European Tour v Évianu a zaznamenala druhý nejlepší výsledek v sezoně. Lepší byla pouze v australském Bonville, kde v dubnovém zkráceném jednokolovém turnaji skončila čtvrtá.

Klára Davidson Spilková

zdroj: Reutersautor: Toby Melville

Špatné počasí trápilo golfistky na Jabra Ladies Open ve Francii a druhé kolo bylo kvůli bleskům předčasně ukončeno a dohrávalo se v sobotu.

Davidson Spilková stejně jako další česká golfistka Jana Melichová zvládla kolo dokončit v pátek a dnes předvedla druhý nejlepší výkon ze všech hráček, 67 ran. Posunula se díky tomu s celkovým skóre -3 na páté místo.

Naopak Melichová po nevydařeném kole na 77 úderů klesla z dělené třetí příčky na třiadvacátou. Další česká hráčka Sára Kousková byla dvaatřicátá, Kristýna Napoleaová z turnaje odstoupila po prvním kole.

Turnaj s dotací 300 tisíc eur vyhrála s výsledkem -10 Švýcarka Morgane Métrauxová a slaví druhé prvenství na turnaji elitní evropské série. O druhé místo se s odstupem tří úderů podělily její krajanka Chiara Tamburliniová a Francouzka Agathe Sauzonová.

© 2024 newsroom.cz