Jste připraveni na daňovou kontrolu? Otestujte znalosti v našem kvízu

24. Květen 2024

[shared_counts]

Daně nejsou zábava. Tak jsme to zkusili udělat tak, aby byla zábavná aspoň příprava na nejhorší. Na to, že by se u vás ve firmě mohla jak španělská inkvizice bez ohlášení (nebo s ohlášením) objevit kontrola z finančáku. Obstáli byste?

Připravili jsme pro vás přehledový článek, ve kterém popisujeme, jak může probíhat daňová kontrola ve firmě. Dozvěděli jste se, kdo a jak na sebe přivolává pozornost finanční správy, kolik kontrol chodí, jak taková kontrola začíná a jak končí. Mohli jste se dočíst, jaká práva má zaměstnanec finančního úřadu, který vás kontroluje, a jaké vy máte povinnosti.

A naopak, jaké povinnosti má kontrolor a jaká vy práva (ale to bylo kratší čtení). Prozradili jsme, jak dlouho může kontrola trvat a jak končí. A samozřejmě taky píšeme o tom, co můžete dělat, když skončí špatně.

A teď z toho budete zkoušeni!

1/10Jak zákon pojmenovává kontrolora finančního úřadu?

2/10Kolik daňových kontrol úřední osoby v posledních letech zhruba ročně provádějí?

3/10Nemáte výrobnu, dílnu, prodejnu. Podnikáte z obýváku bytu, kde máte sídlo. Musíte úřední osobu pustit dovnitř?

4/10Může daňová kontrola prověřovat jak vaše daně z příjmů, tak dépéháčko zároveň?

5/10Jak moc hluboko do minulosti daňová kontrola běžně chodí?

6/10Když si vás před zahájením kontroly finanční správa proklepává, prochází si data, co má, případně si jinde žádá data jiná, jak se tomu říká?

7/10Kontrolor po vás může chtít spoustu dokumentů. Pokud mu dáváte originály, kdy je musí vrátit?

8/10Může se úřední osoba vybavovat s vašimi zaměstnanci?

9/10Úřední osoba si chce u vás v podniku natáčet cosi na mobil. Nelíbí se vám to, co uděláte?

10/10Co můžete udělat, když se vám nelíbí výsledek oznámení o ukončení daňové kontroly?

Zaujali jsme vás? Pokračujte…

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

MEDICÍNA A BYZNYSJak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Koupit Finmag

© 2024 newsroom.cz