Loopia Group, do které patří Active24, se připojuje k team.blue

24. Květen 2024

[shared_counts]

23. května 2024 – team.blue, přední evropský poskytovatel digitálních služeb podnikatelům a malým a středním podnikům, oznamuje strategickou akvizici společnosti Loopia Group, špičkového poskytovatele řešení pro digitální prezentaci v severských zemích a ve střední a východní Evropě (CEE).

Loopia Group, která má silné zázemí ve Švédsku, Finsku, na Slovensku, v Česku, Maďarsku a Srbsku, zaměstnává více než 320 kvalifikovaných odborníků a poskytuje služby přibližně 650 000 zákazníkům prostřednictvím portfolia silných lokálních značek, mezi něž patří Loopia, Websupport, Hostingpalvelu, Domainhotelli a Active24. Skupinu Loopia od roku 2018 zaštiťovala severská private equity skupina Axcel. Během tohoto období společnost zaznamenala čtyřnásobný nárůst tržeb a zisků, a zároveň zajistila, že 97 % příjmů společnosti pochází z datových center provozovaných z obnovitelných zdrojů energie.

Díky této akvizici se zákaznická základna společnosti team.blue rozroste z 2,5 milionu na více než 3 miliony v celé Evropě. Tím se nejen posílí pozice team.blue, ale také to umožní pomoci většímu množství zákazníků dosáhnout úspěchu na internetu prostřednictvím širokého spektra digitálních produktů. team.blue je i nadále podporován společností Hg, předním investorem do evropského a transatlantického softwaru a služeb.

„Po období vysoké aktivity v oblasti fúzí a akvizic se nám podařilo spojit značky a technologické

platformy, čímž jsme skupinu Loopia Group přetvořili v soudržnou společnost se silnou nabídkou pro naše zákazníky. Chtěla bych poděkovat týmu Axcel za skvělou spolupráci založenou na důvěře, transparentnosti a odvaze dělat významná rozhodnutí. Chtěla bych také poděkovat svému fantastickému týmu v Loopia Group za jeho úsilí v průběhu let – jsem na vás velmi hrdá. Nyní se těšíme, že spojíme síly s našimi přáteli z team.blue a Hg, abychom pomohli utvářet toto odvětví v celé Evropě,“ říká Sara Laurell, generální ředitelka společnosti Loopia Group.

Partner společnosti Axcel Christian Bamberger Bro s hrdostí předává pochodeň společnosti team.blue: „Ve spolupráci se Sarou Laurell a skvělým týmem, který vytvořila v Loopia Group, se nám podařilo vybudovat lídra s vysoce efektivním základem pro další růst. Během naší spolupráce se skupině Loopia Group podařilo rozšířit se do tří nových zemí, posílila svou obchodní nabídku, konsolidovala několik technologických platforem, a to vše při realizaci ambiciózního programu udržitelnosti. Jsme hrdí na to, že můžeme do rukou team.blue a Hg předat prosperující, jednotnou společnost a skutečného lídra v oblasti udržitelného webhostingu.“

team.blue významně investuje do celé řady B2B SaaS řešení. Ta jsou mimo jiné navržena tak, aby zvýšila bezpečnost, zajistila soulad s GDPR, zvýšila konverzní poměry a atraktivitu pro návštěvníky, zlepšila zapojení zákazníků prostřednictvím různých marketingových nástrojů a pomáhala tak s online i offline prodejní strategií. team.blue dále pokračuje v investicích do inovativních produktů také tím, že spojuje síly s předními evropskými SaaS společnostmi, které sdílejí stejnou vizi.

Jonas Dhaenens, zakladatel a prezident společnosti team.blue, vyjadřuje své nadšení: „Integrace Loopia Group do team.blue otevírá obrovské možnosti pro evropský trh digitálních služeb. Rozšiřuje náš záběr do některých z nejdynamičtějších sektorů v Evropě a vytváří se tak jedinečná nabídka pro více než tři miliony zákazníků ve více než 20 zemích. Za vším nyní stojí tým 2 700 mimořádně talentovaných lidí.“

Claudio Corbetta, generální ředitel, a Dawn Marriott, předsedkyně společnosti team.blue, srdečně vítají společnost Loopia Group: „Vedoucí postavení skupiny Loopia Group ve vysoce komplementárních geografických oblastech a jejich společný přístup k zákazníkům při poskytování špičkových online řešení pro podniky a jednotlivce na nás udělal velký dojem. Tato transakce je v souladu s naší ambicí být preferovaným poskytovatelem digitálních služeb na jednom místě pro evropské malé a střední podniky. Opravdu se těšíme, čeho team.blue a Loopia Group společně dosáhnou!”

Joris Van Gool, Nick Jordan a Matthijs Deroo ze společnosti Hg říkají: „Jsme hrdí na to, že můžeme podpořit pokračující růst team.blue. Tento krok posiluje náš společný závazek vybudovat výjimečný business, který reaguje na potřebu malých a středních podniků digitalizovat a poskytovat více služeb online. Získáním robustního portfolia značek Loopia Group a rozsáhlé zákaznické základny se otevírá fantastická příležitost rozšířit naše služby a inovace pro zákazníky.“

O team.blue

team.blue je předním digitálním poskytovatelem pro podniky a jednotlivce v celé Evropě (Belgie, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Francie, Irsko, Itálie, Německo, Nizozemsko, Portugalsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko a Spojené království). Společnost tvoří více než 40 úspěšných značek, které využívá více než 2,5 milionů zákazníků. team.blue je komplexní partner pro webhosting, domény, e-commerce, online compliance, lead generation a aplikační řešení, o která se stará více jak 2 000 odborníků. Vizí společnosti team.blue je zjednodušit online podnikání vývojem technologií a poskytováním inovativních online produktů a služeb zákazníkům.

O Loopia Group

Loopia Group je přední evropská společnost poskytující webové služby a hosting, která se věnuje udržitelnému rozvoji a ekologickému hostingu. Poskytuje služby více než 650 000 zákazníkům ve Švédsku, Finsku, na Slovensku, v Česku, Maďarsku a Srbsku a zahrnuje přední značky na trhu, jako jsou Loopia, Websupport, Active24, Hostingpalvelu a Domainhotelli. S 25 lety zkušeností, více než 300 zaměstnanci a 2 miliony hostovaných domén, dosáhla skupina Loopia v roce 2023 tržeb ve výši 742 milionů SEK (zhruba 1 580 000 000 Kč), čímž upevnila svou pozici jako špička v oboru.

O Axcel

Axcel je severská private equity skupina založená v roce 1994, která se zaměřuje na čtyři sektory: technologický, spotřebitelský, sektor businessových služeb, průmyslu a zdravotnictví. Tým ve Stockholmu a Kodani má 30 let zkušeností s budováním společností na základě kolaborace a strukturovaného přístupu k budování hodnoty. Axcel získal sedm fondů s vázaným kapitálem ve výši přibližně 4,1 miliard eur od severských a mezinárodních investorů. V současné době vlastní 21 společností se sídlem v severských zemích a investoval do 71 platforem, 300 dodatečných akvizic a uskutečnil 50 exitů. Více informací naleznete na www.axcel.dk.

O Hg

Hg podporuje budování podniků s ambicí být lídry v oboru v poskytování kritických softwarových aplikací nebo služeb zabývajících se workflow s cílem nabízet zákazníkům více automatizované řešení pro práci. Toto odvětví je charakteristické digitalizačními trendy, které jsou v počátečních fázích zavádění a mají v příštích desetiletích proměnit pracovní prostředí. Lídrům v oboru, kteří chtějí škálovat svůj business, Hg poskytuje podporu založenou na hlubokém porozumění koncovému trhu a prvotřídních provozních zdrojích.

Hg operuje v rozsáhlé evropské síti a má silnou pozici v severní Americe s 400 zaměstnanci. Spravuje prostředky ve výši přibližně 70 miliard dolarů, které využívá portfolio zhruba 50 podniků v celkové hodnotě přes 140 miliard dolarů, se zhruba 110 000 zaměstnanci. Stálý růst výnosů je na více než 20 % ročně. https://hgcapital.com/

© 2024 newsroom.cz